Nieuwe ronde filters van Rollei: spelen met licht, reflectie en kleur

Eindhoven, 2 mei 2016 – Camerafabrikant Rollei lanceert een nieuwe reeks ronde filters. Met deze filters kunnen fotografen de beeldkwaliteit naar een hoger niveau tillen. Rollei lanceert drie verschillende soorten filters: grijsfilters, polarisatiefilters en UV-filters. Deze zijn verkrijgbaar in negen verschillende afmetingen. Bovendien zijn de filters zestienvoudig gecoat en gemaakt van hoogwaardig Japans glas. Dat maakt dat deze filters water-, olie- en vuilafstotend en krasbestendig zijn.

Grijsfilter
De nieuwe reeks ronde grijsfilters bestaat uit twee variabele grijsfilters (Profi Fotofilter ND2-400 en Profi Fotofilter ND2-2000). Deze filters combineren de eigenschappen van een klassieke grijsfilter met een filter met variabele dimming. Deze filters zijn bij uitstek geschikt voor fotografen die graag de regie in eigen handen nemen en zelf willen spelen met licht. Per foto kun je de gewenste hoeveelheid licht bepalen. De variabele grijsfilter is verkrijgbaar vanaf €54,99. Naast de twee variabele filters komt Rollei ook met een Profi ND Fotofilter set. Deze set bevat drie grijsfilters met verschillende intensiteitsniveaus: ND8 (3 stops), ND64 (6 stops) en ND1000 (10 stops). De grijsfilters zijn uitermate geschikt voor het maken van foto’s met lange sluitertijden en zorgen voor bijzondere vervloeiings- en veegeffecten. Deze filters zijn verpakt in een aluminium opbergbox. De Profi ND Filterset is verkrijgbaar vanaf €69,99.

Profi Polarisatiefilter
De Profi Polarisatiefilter zorgt dat lichtreflecties op niet-metalen oppervlaktes verminderd worden en brengt de natuurlijke kleur en het karakter van het onderwerp naar voren. Ook intensiveert de filter de kleurverzadiging en het beeldcontrast. De Profi Polarisatiefilter is geschikt voor brandpuntsafstanden tot 400 mm. De Profi Polarisatiefilter is verkrijgbaar vanaf €29,99.

Profi UV-filter
De ultradunne Profi UV-filter is ideaal om te gebruiken bij sterk zonlicht. De filter zorgt dat de beelden niet versluierd worden door UV-straling. De filter blokkeert namelijk ultraviolet licht. Dit zorgt voor foto’s met intense kleuren en een hoog contrast. Ook beschermt de Profi UV-filter het objectief tegen krassen en vuil. De Profi UV-filter is verkijgbaar vanaf €14,99.

Prijzen en beschikbaarheid
De ronde filters van Rollei zijn per direct beschikbaar in de volgende diameter formaten: 49, 52, 55, 58, 62, 67, 72, 77 of 82 mm. Voor meer informatie en een prijzenoverzicht: http://www.rollei.com/produkte/foto/foto-rundfilter/

Henk Gernand, key account manager Benelux bij Rollei: “Deze nieuwe filters openen een nieuwe wereld aan unieke en bijzondere effecten die zorgen dat de beeldkwaliteit naar een hoger niveau getild kan worden. Bij het maken van de juiste foto draait het voornamelijk om het spelen met licht, kleur en compositie. De nieuwe filters zorgen dat je nog mooiere foto’s kunt maken. Een must voor elke fotograaf die hoge eisen stelt aan zijn foto’s“.

--------

Noot voor de redactie: bijgevoegd vindt u beeldmateriaal op hoge resolutie van de nieuwe ronde filters van Rollei.

Over Rollei:
Het van oorsprong Duitse Rollei is opgericht in 1920 en heeft als doelstelling om fotografie voor iedereen toegankelijk te maken. Rollei is al meer dan 90 jaar een autoriteit op de fotografiemarkt en is momenteel actief in meer dan 20 landen in Europa. Rollei claimde haar wereldwijde reputatie als fabrikant van hoogwaardige camera’s met de twin-lens Rolleiflex. Het huidige assortiment bevat digitale camera’s, actioncams, camcorders, selfie accessoires en professionele fotografische accessoires zoals statieven, camera banden en filtersystemen. Voor meer informatie: http://www.rollei.com/

Meer informatie:
Marcommit
Dionne Knooren
035-5822730
rollei@marcommit.nl