Datum: (785 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Integratie met huidige omgeving is grootste uitdaging bij overstap naar cloud-dienstenUtrecht, 28 april 2016 – Voor maar liefst 44 procent van de IT-professionals vormt de integratie met de huidige omgeving de belangrijkste uitdaging bij de transitie naar een cloud-dienst. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 298 Nederlandse IT-professionals. 27 procent ziet de regievoering over de complete IT-infrastructuur als grootste uitdaging. De connectiviteit tussen provider(s) en de huidige IT-omgeving (24%) en de veranderingen in skills van IT-personeel (24%) staan op een gedeelde derde plek. Daarnaast zijn er ook IT-professionals die helemaal geen uitdaging zien bij de overstap naar een cloud-dienst (9%).Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “Het implementeren van cloud-diensten is een complex proces. De bestaande IT-infrastructuur is door de jaren heen bij veel bedrijven een opeenstapeling geworden van diverse applicaties, scripts en beveiligingsoplossingen. Het is dan ook niet gek dat IT-professionals het spannend vinden om gedeeltes vanuit huis te migreren naar de cloud. Het is immers niet altijd inzichtelijk wat er allemaal draait en welke diensten er aan gekoppeld zijn. Een belangrijke eerste stap is dan ook het inzichtelijk maken van de huidige IT-infrastructuur, zodat er een plan opgesteld kan worden voor een soepele transitie. Uiteindelijk blijft cloud een middel en geen doel op zich. Om als organisatie te kunnen profiteren van de voordelen, zijn inzicht en het bepalen van doelstellingen de basis.”

----------------

Over Telindus
Telindus, onderdeel van Proximus, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van access-, connectivity- en datacenteroplossingen in combinatie met security, managed services en multi-vendor support. De eisen aan IT worden steeds extremer, waardoor kennis van de keten nodig is. Doordat individuele componenten in zowel de datacenter-, connectivity- als access-laag steeds verder integreren, zijn deze niet meer los van elkaar te zien. De kennis en expertise van Telindus op het gebied van end-to-end infrastructuuroplossingen sluiten hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal, vanaf iedere plek.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper, EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera, Vasco Data Security, VCE en Riverbed. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL.

Meer informatie:
Marcommit
Reinder Suijker
telindus@marcommit.nl
035-582 27 30