Datum: (816 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Talend integreert met Cloudera Navigator voor bedrijfsbreed beheer van Big Data en controle over Hadoop en Spark

Geeft organisaties de mogelijkheid data-integriteit te bewaken bij toenemend datavolumeRedwood City, Calif. 21 april 2016Talend, toonaangevende leverancier van big data integratie software, kondigt vandaag af dat Talend Big Data Integration nu de Cloudera Navigator ondersteunt. Deze integratie maakt het mogelijk end-to-end governance toe te passen op Apace Hadoop, inclusief herkenning van de databron en impactanalyse.

Tegenwoordig moeten veel organisaties voldoen aan wet- en regelgeving of aan interne datacontrole. Talends integratie met Cloudera Navigator betekent dat zij de toegang tot data naar Apache Hadoop kunnen monitoren, auditen en begrijpen; net zoals dat gebeurt bij traditionele datawarehouses, en zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit.

“Veel bedrijven hebben te maken met uitdagingen op het vlak van wet- en regelgeving als zij grote datavolumes verzamelen en onderling verbinden, en toegang tot data geven aan meer medewerkers”, zegt Tim Stevens, vice president corporate and business development bij Cloudera. “Daarom is de combinatie van Talend Big Data Integration en Cloudera Navigator zo sterk. Het maakt het fijnmazig beheer mogelijk van data. Dit is nodig om te weten dat de gegevens uit een betrouwbare bron komen. Zo kan iemand precies nagaan welke route data hebben afgelegd, hoe zij zijn aangepast, welke functie ze hebben en hoe ze zijn gefilterd.”

Met Talend krijgen de gebruikers van Cloudera Navigator een holistische kijk op de gesteldheid van data in Hadoop en profiteren zij van Talends vermogen om Spark, Spark Streaming en Machine Learning te combineren voor integratie. Talend Big Data Integration genereert optimale code voor Spark – inclusief MLlib en Spark Streaming – en sychroniseert bovendien zijn metadata met Cloudera Navigator. Hierdoor krijgen organisaties toonaangevende governance capaciteiten.

“Hadoop komt snel in de fase van algemene acceptatie. Dit vereist het soort veelomvattende, enterprise class databeheer en –controle die Cloudera Navigator en Talend bieden”, aldus Ciaran Dynes, vice president of products bij Talend. “Samen voldoen we aan de strengste regels op het gebied van governance door niet alleen te laten zien wat er met de data-invoer en –uitvoer is gebeurd, maar ook op het fijne detailniveau laten zien hoe er gefilterd is, wat is samengevoegd, welke functies de data hebben; helemaal tot aan de bron.”Over Talend
Talend’s integratie oplossingen laten data-gedreven organisaties toe om meer waarde uit al hun data te halen. Door native ondersteuning aan moderne Big Data platformen haalt Talend de complexiteit uit integratieprojecten, en helpt het IT-afdelingen beter en sneller reageren op de eisen van hun organisatie, en aan voorspelbare kosten. Wereldwijd vertrouwen al meer dan 1.700 Enterprise klanten op de oplossingen en diensten van Talend die gebaseerd zijn op open source technologie. Het hoofdkantoor van Talend is gevestigd in Redwood City, California. Meer informatie op www.talend.com en op twitter @Talend.