Curvature in Gartner-rapport aangewezen als Top Performer in TPM-markt

Lijnden, 4 april 2016 – Curvature, innovatief leverancier van IT-infrastructuur en -diensten, is in een vergelijkend onderzoeksrapport van bureau Gartner betiteld als Top Performer in de markt voor onderhoud door derde partijen (Third Party Maintenance). In het onderzoek ‘Leveraging Third-Party Maintenance Providers for Data Center and Network Maintenance Cost Optimization, North America’, schrijft Gartner dat “interesse en vraag van eindgebruikers naar onafhankelijke supportleveranciers wordt gevoed door de behoefte aan kostenoptimalisatie, vooral voor datacenter- en netwerkapparatuur waarvan de garantie is verlopen of de End-of-Service-Life (EOSL) termijn is verstreken”.

Onderzoeksdirecteur Christine Tenneson van het Gartners Managed Business and Technology services team schrijft in het in maart 2016 verschenen rapport: “TPM-contracten laten klanten gemiddeld 60 procent besparen ten opzichte van de OEM-adviesprijzen voor onderhoud. Afhankelijk van apparaat type, locatie en productdichtheid, merkt Gartner op dat tussen 50 en 95 procent in vergelijking met een OEM-prijslijst bespaard kan worden.”

“Wij stellen het zeer op prijs dat Gartner de aandacht vestigt op onderhoud door derden en wij geloven dat dit bevestigt wat klanten ons al jaren vertellen, namelijk dat zij meer aanschaf- en supportopties wensen dan OEM’s bereid zijn te geven”, zegt Mike Sheldon, directeur en CEO van Curvature. “Het maakt ons trots gezien te worden als een voortreffelijke leverancier van netwerkdiensten; een tak die onze groeiende server- en storage ondersteuningsoplossingen complementeert.”

Al bijna tien jaar kunnen organisaties wereldwijd vertrouwen op Curvature’s NetSure onderhoudsprogramma om apparatuur van onder meer Cisco, HP, Sun, IBM, Dell, EMC en NetApp te laten ondersteunen. “Onderzoeksbureaus doen wereldwijd steeds vaker studies naar de voordelen van TPM. Dit rapport van Gartner laat zien dat OEM-ondersteuning een onnodig kostbare aangelegenheid kan zijn”, zegt Jasper Willem Aalbers, Director Strategic Alliances EMEA bij Curvature.

In het onderzoek is een groot aantal leveranciers tegen het licht gehouden. Leveranciers die voor de titel Top Performer in aanmerking willen komen, moeten in ieder geval wereldwijd opereren, een aanzienlijk marktaandeel hebben, naamsbekendheid hebben opgebouwd, een goede dienstverlening strategie hebben ontwikkeld, processen in hoge mate geautomatiseerd uitvoeren en over strategieën beschikken die het kanaal bedienen. Curvature is één van de twee partijen die zich Top Performer mag noemen.

“We zijn er trots op dat we met ons Europees hoofdkantoor in Amsterdam door Gartner geroemd worden voor onze sterke Europese aanwezigheid. We zijn dan ook in staat om onze wereldwijde klanten snelle responstijden en serviceniveaus te garanderen,” geeft Aalbers aan.

Aalbers vervolgt: “De besparingspercentages die in het onderzoek worden genoemd, spreken vooral de CIO’s en CFO’s aan. Third-party support kan hetzelfde of zelfs een hoger niveau dan OEM-support bereiken. Daarnaast gaat apparatuur vaak langer mee dan de drie tot vijf jaar die leveranciers voorschrijven.”

Met Curvature’s NetSure hebben bedrijven de flexibiliteit om de levensduur van huidige generatie en end-of-life producten te verlengen, terwijl ze tegelijkertijd besparen op operationele kosten en kapitaalinvesteringen. Met NetSure zijn een scala aan flexibele serviceniveaus beschikbaar, waaronder 24 x 7 wereldwijde technische support, hardware vervanging binnen vier uur wereldwijd en on-site support. Klanten hebben ook de mogelijkheid het NetSure portal te gebruiken om al hun NetSure en OEM server-, storage-, en netwerkonderhoudscontracten te beheren.

Aanvullende bronnen
Het Gartner TPM-rapport is via deze link in te zien. Een uitgebreide (Engelstalige) toelichting vindt u in deze blog.

Over Curvature 
Curvature verandert de manier waarop ondernemingen hun apparatuur en onderhoudsdiensten voor hun netwerken en datacenters bij verschillende leveranciers inkopen, onderhouden en upgraden. Het voormalige Network Hardware Resale (NHR), groeide sinds de oprichting in 1986 uit tot een betrouwbare, strategische partner voor meer dan 10.000 organisaties wereldwijd. Tot de klantenkring van Curvature behoren onder meer de grootste telecommunicatiebedrijven, financiële dienstverleners en de top 1.000 ondernemingen. Het hoofdkantoor van Curvature bevindt zich in het Californische Santa Barbara. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in het op een vooruitstrevende manier vervangen van hardware en het management van productlevenscycli voor netwerk- en datacenterapparatuur en zorgt voor wereldwijde 24 x 7 technische ondersteuning vanuit de hoofdvestigingen in Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.curvature.com


Curvature Persdesk

Karin van Geelen
+31 23 555 34 24
curvature@yellow-communications.com
www.curvature.com