Intercept behaalt ISO 27001 certificering

Intercept realiseert slimme, innovatieve en hoog beschikbare IT infrastructuren op basis van Microsoft, Citrix en VMware technologie en heeft in maart 2016 de officiële ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging ontvangen. Het verkrijgen van dit ISO certificaat is de bevestiging dat Intercept voldoet aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.

Intercept is actief op het snijpunt van infrastructuur en applicaties, tussen on-premises en de Azure Cloud. Het bedrijf heeft ISO 27001 certificering voor de gehele organisatie behaald, wat betekent dat Intercept haar klanten een optimale bescherming van gegevens kan garanderen. Het bedrijf behoort hiermee tot een selecte groep IT dienstverleners die deze bescherming kan bieden.

“We zijn trots op het behalen van de ISO 27001 certificering, het vormt voor ons de bekroning op het harde werk om gegevens van klanten optimaal te beveiligen. We kunnen hiermee aantonen dat we voldoen aan de hoogste internationale veiligheidsnormen,” aldus directeur Job Verhagen van Intercept. De certificering geldt voor onze volledige organisatie en is van toepassing op alle processen, systemen en diensten die er plaatsvinden.

ISO 27001 is de internationale standaard
De ISO 27001:2013 certificering is de internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. De norm is gericht op het doorlopend beheren en verbeteren van risico’s met betrekking tot de informatiebeveiliging. De norm ziet toe op zowel de inrichting van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging als op de naleving daarvan, de controle, toetsing en permanente verbetering. De ISO 27001 certificering geeft aan dat informatiebeveiliging een speerpunt vormt voor Intercept, klanten kunnen er daardoor vanuit gaan dat hun gegevens in veilige handen zijn.

Steeds blijven verbeteren
Intercept is trots op het behalen van de ISO 27001 certificering, maar kijkt uiteraard alweer vooruit. Het bedrijf is doorlopend op zoek naar mogelijkheden om zowel op het gebied van informatiebeveiliging als andere werkterreinen te innoveren. Op die manier blijft de onderneming in ontwikkeling en kan het voldoen aan de hoge standaarden die de markt vandaag de dag eist. Juist nu de certificering binnen is zal Intercept alles in het werk stellen de processen, systemen en diensten vanuit daar nog verder te verbeteren.

Over Intercept
Intercept is Microsoft Gold Cloud Platform Partner en Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) Tier-1. Daarnaast is Intercept partner van Citrix, VMware, PRTG en KEMP. Het doel van Intercept is het realiseren van slimme en innovatieve IT-infrastructuren zowel on-premises als in de Azure Cloud.

EINDE PERSBERICHT

Redactie, u kunt voor meer informatie contact opnemen met Margreet Huijgen. Zij is bereikbaar via emailadres mhuijgen@intercept.nl of telefoonnummer 038 77 79 820.