Trend Micro Cloud App Security integreert met vooraanstaande cloud sharing-diensten

Geavanceerde bescherming en Data Loss Prevention (DLP) voor Box, Dropbox en Google Drive

Vianen, 8 maart 2016 - Trend Micro, specialist op het gebied van beveiligingssoftware, breidt zijn Cloud App Security-oplossing verder uit naar Box, Dropbox en Google Drive. Trend Micro Cloud App Security verbetert de databeveiliging van SaaS-diensten met bescherming tegen gerichte aanvallen en implementeert compliancy-mogelijkheden.

“Het aantal zakelijke cloud-gebruikers groeit naar schatting tot 695 miljoen in 2022*. Met deze toenemende populariteit van cloud-applicaties en file sharing-diensten zoals Google Drive en Dropbox, stelt Trend Micro Cloud App Security organisaties nu in staat de voordelen van deze diensten te omarmen zonder dat dit ten kosten gaat van de veiligheid”, zegt Steven Heyde, Regional Director Trend Micro Benelux. "Trend Micro biedt al jaren geavanceerde bescherming voor de cloud en omdat technologie evolueert, blijven we innoveren met oplossingen zoals Cloud App Security.”

Cloud App Security biedt geavanceerde bescherming en compliancy-beheer voor cloud file sharing- en samenwerkingsdiensten en Microsoft Office 365. Dit door gebruik te maken van de standaard API’s van de aanbieders. Sinds de introductie van Cloud App Security in juli 2015, heeft de oplossing gebruikers van Office 365 bescherming geboden tegen 500.000 kwaadaardige bestanden en URL’s. De oplossing zorgt voor handhaving van compliancy en houdt malware buiten de cloud-diensten van Box, Dropbox en Google Drive. Cloud App Security integreert met Trend Micro Control Manager, voor een helder inzicht in compliancy en dreigingen over meerdere beveiligingslagen.

Trend Micro Cloud App Security omvat:
  • Bescherming tegen geavanceerde dreigingen met sandbox malware-analyse;
  • Maakt gebruik van Data Loss Prevention (DLP) voor inzicht in het gebruik van gevoelige data bij cloud sharing-diensten;
  • Detecteert malware dat verborgen zit in bedrijfsbestanden met behulp van document exploit-detectie;
  • Ondersteunt alle gebruikersfunctionaliteiten en -apparaten met eenvoudige API-integratie in de cloud;
  • Integreert met Trend Micro Control Manager voor centrale zichtbaarheid van dreigingen en Data Loss Prevention in zowel hybride exchange-omgevingen als endpoint-, web-, mobiele- en serverbeveiligingslagen.
Cloud App Security is geïntegreerd met een aantal vooraanstaande marktplaatsen en cloud commerce-platformen. Dit biedt partners en klanten een complete end-to-end ervaring bij zowel de aankoop als de inzet van de oplossing. 

* Gartner Says Cloud Office Systems Total 8 Percent of the Overall Office Market and Will Rise to 33 Percent by 2017, 2013

-----------

Over Trend Micro
Trend Micro Inc. is wereldwijde specialist op het gebied van beveiligingssoftware en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde content-beveiliging voor optimale bescherming van informatie op mobiele apparaten, endpoints, gateways, servers en in de cloud. Trend Micro zorgt voor slimme bescherming van informatie, met behulp van een innovatieve beveiligingstechnologie die eenvoudig te gebruiken en beheren is en past binnen een dynamische wereld. Alle oplossingen worden dan ook ondersteund door het Trend Micro Smart Protection Network. Deze cloud-based infrastructuur wordt ondersteund door meer dan 1.200 beveiligingsexperts over de hele wereld. Voor meer informatie: blog.trendmicro.nl en trendmicro.nl

Voor meer informatie

Trend Micro
Barry van Vliet
Tel: 0347 358 430
E-mail: barry_vanvliet(at)trendmicro.nl

Whizpr
Renée Rijken / Winnie Silvertand
Tel: 0317 410 483
E-mail: trendmicro(at)whizpr.nl