Datum: (861 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Big data specialist Talend haalt meer uit HadoopAmsterdam, 7 maart 2016 – Veel organisaties gebruiken Hadoop om data op te slaan. Maar de truc is om de gegevens ook snel weer beschikbaar te hebben. Fergal McDonnell van big data specialist Talend vertelt hoe Hadoop sneller is te maken.  

De Ier McDonnell is begin januari 2016 aangesteld als VP EMEA Emerging Markets bij Talend. Dit bedrijf is in 2006 opgericht in Silicon Valley. Het was de eerste commerciële open source leverancier van integratiesoftware. Veel data zitten tegenwoordig verborgen in het framework van Hadoop. Alle reden, volgens McDonnell, om ontwikkelaars tips te geven hoe zij Hadoop nog beter kunnen inzetten. “Gewoon door data integratie jobs die met MapReduce zijn gebouwd te verplaatsen naar Apache Spark lukt het om de jobs twee en een half keer sneller te laten verlopen”, geeft McDonnell een eerste tip. “Het mooie van Spark en Spark streaming is dat je nu één toolset hebt om operaties uit te voeren in bulk en batch én real time. Met Talend is het mogelijk integratielijnen te ontwerpen waarmee je kunt putten uit historische databronnen – van Oracle en Salesforce – en ze te verrijken met real time streaming data van websites, mobiele apparatuur en sensoren.”

Wees slim
McDonnell komt met het voorbeeld van Talend-klant Otto. “Zij gebruiken Spark om te voorspellen – met negentig procent nauwkeurigheid - welke klanten op het punt staan hun koopproces te beëindigen. Die krijgen meteen een mooie aanbieding voorgeschoteld. Overigens hoef je niet zo’n groot bedrijf te zijn als Otto; met deze tools kan iedereen over real time analyses beschikken.”
Slim ben je ook als je stop met de hand te coderen. Tot slot komt hij met de tip te beginnen met een big data sandbox. Dat is een virtual machine waarop Spark is voorgeïnstalleerd, evenals een real time streaming gebruiksvoorbeeld.

In Nederland
Talend wil groeien in een aantal Europese landen. Daarom heeft het bedrijf sinds 1 februari een kantoor geopend in Amsterdam. Auke Jilderda is verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging. De tien jaar hiervoor werkte hij bij CollabNet, waarvan de laatste zes jaar als Sales Director Benelux & Nordics.
In ons land begint Talend met twee mensen. Het is de bedoeling dit uit te breiden in de loop van dit jaar. Jilderda begint met kennismaking met bestaande klanten in Nederland. Voorts wil hij het verkoopkanaal inrichten.

Over Talend
Het bedrijf is opgericht in Silicon Valley in 2006. De integratiesoftware van Talend vereenvoudigt het ontwikkelproces, vermindert de leercurve en brengt de Total Cost of Ownership naar beneden van een geïntegreerd, open, en voorspelbaar platform. Door native ondersteuning aan moderne big data platformen haalt Talend de complexiteit uit integratieprojecten. Wereldwijd vertrouwen meer dan 1700 enterprise klanten op de oplossingen en diensten van Talend.


Fergal McDonnell, VP EMEA Emerging Markets.