EnterpriseDB kondigt samenwerking aan met Google Cloud Platform

EDB Postgres Enterprise is een van de eerste beschikbare oplossingen in Google Cloud Launcher

Den Haag, 29 februari 2016 - EnterpriseDB® (EDB™), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt een samenwerking aan met Google Inc. Hierdoor wordt EDB Postgres Enterprise beschikbaar via de Google Cloud Launcher, een online marktplaats, gecreëerd en beheerd door het Google Cloud Platform.

“De toevoeging van EDB Postgres Enterprise aan Google Cloud Launcher verbreedt de mogelijkheden voor klanten die Postgres willen gebruiken voor hun applicaties, maar behoefte hebben aan features op enterprise-niveau,” zegt Lenley Hensarling, Senior Vice President, Strategy and Product Management bij EDB. “De combinatie van EDB’s oplossing voor Postgres met Google’s innovatieve infrastructuur en geavanceerde technologie, maken dat eindgebruikers de beschikking hebben over een state-of-the-art data-platform in de cloud voor het bouwen, testen en implementeren van hun applicaties.”

James Chinn, Chief Executive Officer and Managing Partner bij Shadow-Soft, voegt hier aan toe: “Als service partner van Google Cloud Platform, ontwikkelen en leveren we managed services voor applicaties op het Google Cloud Platform. Nu EDB Postgres Enterprise beschikbaar is via Google Cloud Launcher, kunnen we onze klanten snel en gemakkelijk toegang geven tot een DBMS op enterprise-niveau met exceptionele prestaties, security, compatibiliteit en betaalbaarheid.”

Google Cloud Launcher is ontworpen om ontwikkelaars efficiënter te laten werken, door operationele implementaties en configuratietaken weg te nemen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars focussen op wat echt belangrijk is: het ontwikkelen van enterprise-applicaties en hun gebruikers ondersteunen. Bijkomende voordelen van EDB Postgres Enterprise op Google Cloud Launcer zijn:
  • Snel en gemakkelijke toegang tot een verbeterde versie van Postgres met zowel prestaties en security op enterprise-niveau als databasecomptabiliteit met Oracle, in maar drie klikken.
  • Een aanzienlijke kostenbesparing in vergelijking met oplossingen van Oracle en Microsoft SQL Server op Amazon Web Services en significante verbeteringen voor open source PostgreSQL.
  • Database-portability waarmee DBA’s gemakkelijk data kunnen verplaatsen tussen de cloud en on-premise implementaties.
Over EDB Postgres Enterprise
EDB Postgres Enterprise, een op open source gebaseerd databasemanagementsysteem (DBMS) in abonnementsvorm, omvat EDB’s open source database met enterprise functies, zoals verbeterde prestaties, security, functies voor DBA’s en ontwikkelaars, en databasecomptabiliteit met Oracle. Extra mogelijkheden zijn:
  • Management Suite: een grafische interface voor database-beheer, monitoring en alerts, het uitvoeren van back-up en recovery en het beheren van de beschikbaarheid van de database.
  • Integration Suite: Data Federation en Distribution Transaction Management om de database te integreren met enterprise datamanagement-omgevingen;
  • Deployment Options: Bare Metal, Virtual, Public, Private & Hybrid Clouds
  • Service en support: 24/7 support, professionele services, remoteDBA services, training en certificering.

EDB is aanwezig bij Next 2016, de internationale gebruikersconferentie van Google over cloud computing, op 23 en 24 maart in San Francisco (Pier 48).

###

Over EnterpriseDB

EnterpriseDB levert wereldwijd Postgres-software en -diensten. Door het gebruik van de databaseoplossingen van EnterpriseDB in plaats van kostbare traditionele varianten kunnen organisaties hun uitgaven met 80 procent of meer verlagen. De software biedt uitstekende prestaties en beveiliging van PostgreSQL, beheertools voor internationale implementaties evenals database-compatibiliteit voor Oracle, en ondersteunt zowel bedrijfskritische als niet-bedrijfskritische enterprise applicaties. Wereldwijd gebruiken meer dan 2.700 bedrijven, overheden en andere organisaties de software, ondersteuning, training en professionele diensten van EnterpriseDB om opensourcesoftware te integreren in hun bestaande data-infrastructuren. EnterpriseDB is gevestigd in het Amerikaanse Bedford en wordt gesteund door particuliere investeerders.

Dit persbericht en aanvullend beeldmateriaal is ook online te vinden.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers De Jong
Mirjam Adriaanse
Telefoon: 020 2050 436
E-mail: mirjam@lubbersdejong.nl

EnterpriseDB
Nancy Scott, Vice President Corporate Communications
Telefoon: 1 -781-357-3090
E-mail: Nancy.Scott@EnterpriseDB.com