Hoe maakt Kentalis kennisdelen makkelijker?

Rotterdam 9-2-2016 De stichting Koninklijke Kentalis zet zich in voor de ondersteuning van mensen die slechthorend of doof zijn en mensen met een taalontwikkelingsstoornis of doofblindheid. Kentalis wilde het makkelijker maken voor haar 5000 medewerkers om kennis te delen. En om die kennis bij elkaar te vinden. Motion10 hielp hen daarbij en bouwde samen met Kentalis een nieuw sociaal intranet op SharePoint 2013.

Stichting Koninklijke Kentalis
De mensen van Kentalis doen hun werk op reguliere scholen, 20 eigen scholen, 80 zorg- en diagnostieklocaties en in 6 audiologische centra. Sommige leerlingen en cliënten hebben ook een verstandelijke beperking, of motorische of psychiatrische problemen.

Betere samenwerking, regie op informatie en kennisdeling
Lisanne Walles-Coumans, adviseur interne communicatie bij Kentalis: "Wat we wilden bereiken? Dat medewerkers meer regie kregen op de overload aan informatie en nieuws. Dat ze beter zelf kunnen selecteren wat relevant voor hen is. Ten tweede wilden we dat mensen sneller en beter hun collega's kunnen vinden. En stimuleren en faciliteren dat ze kennisdelen tot op de werkvloer."

Alles zelf ontwikkeld zien worden
Kentalis vroeg verschillende partijen hoe ze dit op zouden pakken. Lisanne Walles-Coumans: "Motion10 is het geworden in verband met de prijs, maar ook de scrum-aanpak. Waarbij je tussentijds kunt aanpassen op veranderende behoeften en wensen. En daarbij het samen bouwen, klant en leverancier. Ik kon alles gewoon ontwikkeld zien worden."

Goed gebruikt intranet, ook mobiel
Het nieuwe intranet van Kentalis wordt gebruikt om kennis te delen met collega's en om persoonlijk te filteren op informatie en nieuws. 1600 mensen volgen hun Yammer feeds, 300 mensen delen actief kennis via het platform. Het intranet is ook goed te benaderen en te gebruiken via mobiele apparaten.  

Mis deze inzichten niet
Wilt u weten wat het nieuwe sociale intranet Kentalis opleverde? Wat de belangrijkste stappen waren voor de goede resultaten? En hoe Kentalis zorgde voor adoptie? Download dan direct de volledige case study.

Over Motion10
Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Omdat zij willen groeien, veranderen of innoveren. Wij verbinden mensen, systemen en processen. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn.

Contactpersoon voor de pers:
Heeft u vragen over deze case study? Neem dan contact op met Marcia Moestoredjo, Marketing Manager bij Motion10 via marcia.moestoredjo@motion10.com of +316-10063115/+3110-2351035.