Atos ontvangt France Cybersecurity-keurmerk voor Evidian Access Management

Utrecht, 26 januari 2016 – Atos krijgt het France Cybersecurity-keurmerk voor haar aanbod op het terrein van Evidian Access Management. Dit portfolio wordt door zakelijke analisten erkend als leidend in de zakelijke markt voor Single Sign-On (SSO). Evidian – een cyber security-product van Bull – is onderdeel van een aanbod dat door Bull, het Atos-merk voor technologische producten en software, in de markt wordt gezet.

Tijdens de Internationale Cybersecurity Top (FIC) in Lille werd het Evidian-aanbod onderscheiden door drie colleges van Franse regeringsinstituten en industriëlen. Het keurmerk werd op maandag 25 januari tijdens een ceremonie uitgereikt. Het is geïnitieerd door de Franse regering met als doel een keurmerk in het leven te roepen voor betrouwbare en hoogwaardige nationale oplossingen. CIO’s van toonaangevende bedrijven kunnen beveiligingsoplossingen nomineren, die aandacht verdienen door hun hoge kwaliteit en performance. In overeenstemming met de criteria die op dit keurmerk van toepassing zijn, is Evidian Access Management in Frankrijk ontwikkeld.
 
Ruim 5 miljoen gebruikers wereldwijd

Evidian Enterprise Single Sign-On (SSO) is in Europa leidend in het domein van Access Management en maakt een snelle wereldwijde groei door, in het bijzonder in Japan en de Verenigde Staten. De oplossing vereenvoudigt de autorisatie van gebruikers door het elimineren van wachtwoorden, terwijl een maximale beveiliging gewaarborgd is. Meer dan 5 miljoen gebruikers in ruim 900 organisaties in alle delen van de wereld staan elke dag in verbinding met hun bedrijf en beheren hun toegangsrechten met Evidian.

“We zijn er trots op dat Evidian opnieuw zo veel erkenning krijgt. Met een toegewijd Research & Development-team hebben we jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van cyber security-oplossingen in Frankrijk als antwoord op de behoeften van klanten op het gebied van security. Onze oplossingen kunnen wereldwijd worden toegepast en met ons ruime aanbod van producten en services kunnen we een volledig systeem bieden op het gebied van dataverwerking met end-to-end beveiliging”, vertelt Philippe Vannier, EVP Big Data & Security van Atos. “Voor ons is identiteit- en toegangsbeheer een belangrijk fundament om een goede beveiliging van informatiesystemen te kunnen waarborgen. Om de voordelen hiervan ten volle te kunnen benutten, moet het toegangbeheersysteem draagvlak hebben onder gebruiker en beroepsgroepen. Ook moet het tools bieden aan technische managers die zijn aangepast aan nieuwe gebruikersscenario’s en de ontwikkeling van cloud services.”

Het Evidian-aanbod
Het Evidian-aanbod is kort geleden uitgebreid en ontwikkeld om organisaties in staat te stellen hun kritische infrastructuur te beveiligen met de meest kosteneffectieve processen die de gehele levenscyclus van identiteitsmanagement omvatten. Het aanbod omvat big data, business intelligence, mobiliteit en de cloud, evenals oplossingen en cloud services voor Identity Management en Access Governance, Access Management, Enterprise Single Sign-On en Identity Federation, Analytics en Intelligence en Directory Services.

Het Evidian Access Management-aanbod bestaat uit drie belangrijke modules:
  • Evidian Web Access Manager – waarborgt de toegang tot interne webapplicaties en biedt Identity Federation Services voor cloud-toepassingen.
  • Evidian Enterprise SSO – faciliteert toegang tot zakelijke en persoonlijke toepassingen via werkplekken, mobiele apparaten en smartphones. Enterprise SSO vergroot een veilige toegang tot applicaties en maakt het onthouden en intypen van wachtwoorden overbodig.
  • Evidian Authentication Manager – biedt end-point beveiligingsmethodes op werkplekken door de versterking van autorisatie (smartcards, OTP, biometrie, QRentry en RFID). Deze oplossing biedt ook geavanceerde scenario’s, zoals een selfservice password reset voor de Windows-logon. 
Over Bull
Bull is het merk van technologische producten en software van Atos die wereldwijd in meer dan 50 landen worden aangeboden. Bull heeft lange staat van dienst van ruim 80 jaar op het gebied van technologische innovaties, 2.000 patenten en een sterk R&D-team van 700 onderzoekers dat wordt ondersteund door de Atos Scientific Community. Bull biedt producten en software met toegevoegde waarde om klanten te helpen bij hun digitale transformatie, vooral op het gebied van big data en cyber-beveiliging. Bull is Europees leider op het gebied van HPC. Voorbeelden van Bull-producten zijn bullx – de energie-efficiënte supercomputer – bullion – één van de krachtigste x86-servers ter wereld voor big data – Evidian – de softwarebeveiligingsoplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer- Trustway – de hardwarebeveiligingsmodule – en Hoox, de ultraveilige smartphone. Bull is onderdeel van Atos. Ga voor meer informatie naar: www.bull.com

Over Atos
Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport.

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify en Worldline. Bezoek voor meer informatie: nl.atos.net.