Datum: (925 dagen oud)
Bedrijf:

TomTom Telematics neemt toonaangevende Poolse fleet management-dienstverlener Finder S.A. overAmsterdam, 4 januari 2016 – TomTom (TOM2) heeft vandaag bekendgemaakt dat het met ingang van eind december 2015 Finder S.A. – de toonaangevende fleet management-dienstverlener in Polen ­– heeft overgenomen.

De overname versterkt de positie van TomTom Telematics als de toonaangevende en snelst groeiende fleet management- en telematicadienstverlener in Europa.

“Polen is een van de snelst groeiende telematicamarkten in Europa”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Door de kracht van bestaande TomTom Telematics-activiteiten te combineren met Finder S.A., richten we ons rechtstreeks op een grote en groeiende telematicamarkt met veel potentieel, en realiseren we tegelijkertijd een leidende positie in Oost-Europa.”

Door deze overname worden meer dan 60.000 abonnementen aan het TomTom Telematics-klantenbestand toegevoegd. Het totale klantenbestand van TomTom Telematics heeft nu de mijlpaal van 600.000 voertuigen overschreden.

Er zijn geen verdere gegevens van de overname bekendgemaakt.

Over TomTom
Bij TomTom (TOM2) is het onze missie om technologie zo eenvoudig in het gebruik te maken, dat iedereen meer kan bereiken. Wij hebben eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur gecreëerd, die miljoenen mensen helpt te komen waar zij heen willen. Vandaag de dag blijven we het complexe vereenvoudigen, waardoor we technologie voor iedereen bereikbaarder maken. We hebben vier klantgerichte businessunits: Consumer, Telematics, Automotive en Licensing.

We maken eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur, sporthorloges en actiecamera’s voor consumenten. We stellen bedrijven met voertuigen in staat de wagenparkefficiëntie makkelijker te beheren en te verbeteren, en tegelijkertijd de algehele bedrijfsprestaties te vergroten met onze Telematics-oplossingen. We bieden ook een wereldwijd toonaangevend platform met realtime kaarten, dat de drijvende kracht is achter innovatieve, locatiegebaseerde diensten en automatisch rijden dichterbij brengt voor de automotive sector.

We zijn opgericht in 1991 en hebben ons hoofdkantoor in Amsterdam. Wereldwijd hebben we 4.400 werknemers en we verkopen onze producten in meer dan 48 landen.

Over TomTom Telematics
TomTom Telematics is een businessunit van TomTom die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. Het WEBFLEET-platform van dit bedrijf is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS). Die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen. Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen.

TomTom Telematics behoort tot de toonaangevende aanbieders van telematicaoplossingen in de wereld met meer dan 600.000 abonnementen wereldwijd. Het bedrijf ondersteunt bestuurders in meer dan zestig landen en biedt het krachtigste lokale supportnetwerk dat er is, en de grootste keuze in sectorspecifieke applicaties en integraties van externe partners. Meer dan 40.000 klanten profiteren elke dag van het hoogste niveau voor wat betreft beveiliging, kwaliteit en beschikbaarheid van de ISO 27001:2013-gecertificeerde diensten die opnieuw geaudit zijn in juni 2015.

Meer informatie is te vinden op http://www.tomtom.com/telematics

Volg TomTom Telematics op Twitter @TomTomWEBFLEET.

Mediacontact:
LVTPR
Gijs van Beek / Tessa Louwersheimer
+31 (0)30 65 65 070
ttt@lvtpr.com