Datum: (956 dagen oud)
Bedrijf:

TomTom Telematics lanceert WEBFLEET in Chili en MexicoAmsterdam, 3 december 2015 – TomTom Telematics lanceert het met awards onderscheiden fleet management-platform WEBFLEET in Chili in Mexico. Bedrijven in deze twee landen hebben hierdoor toegang tot de innovatieve fleet management-technologie van TomTom, die ze helpt hun operationele efficiëntie te verbeteren en de concurrentie met andere bedrijven beter aan te gaan. WEBFLEET combineert rijke functionaliteiten met ISO 27001-gecertificeerde standaarden van databeschikbaarheid en veiligheid.

“Commerciële wagenparken vormen de smeerolie van zowel de Mexicaanse als de Chileense economie, maar zorgen tegelijkertijd voor milieuvervuiling. Om klanten te bedienen, zetten bedrijven hun voertuigen bovendien vaak in stedelijke gebieden in, waar ze te maken krijgen met verkeersopstoppingen en veranderingen in werkschema’s”, zegt Javier Cañestro, Director Business Development Latin America bij TomTom Telematics.

“Volgens de meest recente TomTom Traffic Index 2015 is Mexico Stad de stad met de meeste verkeersopstoppingen, en het Chileense ministerie van Mileu kondigt voor het eerst in zestien jaar een ecologische noodsituatie af voor de stad vanwege de hoge smogconcentratie. WEBFLEET biedt meer inzicht in de activiteiten van het wagenpark en combineert professionele navigatie en verkeersinformatie van wereldklasse met een met awards onderscheiden technologie die bestuurders helpt hun rijstijl te verbeteren, en zakelijke berijders helpt minder tijd op de weg door te brengen en minder brandstof te verbruiken.”

De lancering volgt op de acquisitie in 2013 van Coordina (Gestion Electronica Logistica, S.L.), de Spaanse marktleider op het gebied van fleet management-oplossingen, en bouwt voort op de bestaande infrastructuur in beide landen.

Met meer dan acht miljoen operationele commerciële voertuigen in deze landen en een telematicapenetratie van ongeveer zeven procent1, bieden zowel Mexico als Chili aantrekkelijke marktkansen voor TomTom Telematics.

-EINDE BERICHT-

1 Berg Insight – Fleet Management in the Americas 2015

Over TomTom
Bij TomTom (TOM2) is het onze missie om technologie zo eenvoudig in het gebruik te maken, dat iedereen meer kan bereiken. Wij hebben eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur gecreëerd, die miljoenen mensen helpt te komen waar zij heen willen. Vandaag de dag blijven we het complexe vereenvoudigen, waardoor we technologie voor iedereen bereikbaarder maken. We hebben vier klantgerichte businessunits: Consumer, Telematics, Automotive en Licensing.

We maken eenvoudig te gebruiken navigatieapparatuur, sporthorloges en actiecamera’s voor consumenten. We stellen bedrijven met voertuigen in staat de wagenparkefficiëntie makkelijker te beheren en te verbeteren, en tegelijkertijd de algehele bedrijfsprestaties te vergroten met onze Telematics-oplossingen. We bieden ook een wereldwijd toonaangevend platform met realtime kaarten, dat de drijvende kracht is achter innovatieve, locatiegebaseerde diensten en automatisch rijden dichterbij brengt voor de automotive sector.

We zijn opgericht in 1991 en hebben ons hoofdkantoor in Amsterdam. Wereldwijd hebben we 4.400 werknemers en we verkopen onze producten in meer dan 48 landen.

Over TomTom Telematics
TomTom Telematics is een businessunit van TomTom, die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. Het WEBFLEET-platform van dit bedrijf is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS). Die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen. Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen.

TomTom Telematics behoort tot de toonaangevende aanbieders van telematicaoplossingen in de wereld met meer dan 520.000 abonnementen wereldwijd. Het bedrijf ondersteunt bestuurders in meer dan zestig landen en biedt het krachtigste lokale supportnetwerk dat er is, en de grootste keuze in sectorspecifieke applicaties en integraties van externe partners. Meer dan 36.000 klanten profiteren elke dag van het hoogste niveau voor wat betreft beveiliging, kwaliteit en beschikbaarheid van de ISO 27001:2013-gecertificeerde diensten, die opnieuw geaudit zijn in juni 2015.

Meer informatie is te vinden op www.tomtom.com/telematics.

Volg TomTom Telematics op Twitter @TomTomBusiness.

Mediacontact:
LVTPR
Gijs van Beek / Tessa Louwersheimer
+31 (0)30 65 65 070
ttt@lvtpr.com