Innovadis en Previder behalen samen DigID-certificering

Partnership is noodzakelijk om aan groeiende vraag overheidsdiensten te voldoen

Hengelo, 16 november 2015 – Internetbureau Innovadis en Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, hebben gezamenlijk succesvol het certificeringsproces voor DigID afgerond. Beide partijen kozen voor deze intensieve samenwerking om beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar slimme internetoplossingen vanuit overheidsinstanties.

Innovadis gebruikt al jaren hosting van Previder en kreeg dit jaar het verzoek van de Stadsbank om een webportal te ontwikkelen met een DigID-koppeling. Innovadis had hiervoor nog niet de benodigde certificeringen, maar uit gesprekken met Previder bleek dat de leverancier hiervoor al de eerste stappen hadden gezet. Gezien de hechte samenwerking besloten Innovadis en Previder het certificeringsproces samen te ondergaan. Jurgen van Kreij, CEO van Innovadis: "Previder levert de infrastructuur waarop wij de oplossingen voor onze klanten bouwen. Zij erkenden het groeiende belang van DigID en toen wij de eerste opdrachten kregen, was het een logische keuze om de certificering gezamenlijk te doorlopen."

Digitale overheid 2017
In de aanloop naar Digitale Overheid 2017 voelen steeds meer overheidsinstanties de druk om hun online dienstverlening daar op voor te bereiden. DigID, het identiteitssysteem waarmee burgers zich op internet kunnen legitimeren, is daar een centraal onderdeel van. Om webapplicaties voor de overheid te mogen ontwikkelen en hosten is een zogeheten DigID Assurance verplicht. Deze wordt vastgesteld door middel van een Third Party Mededeling (TPM) van Logius, de regieorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast vinden er ook jaarlijkse audits plaats.
Innovadis en Previder werkten intensief met elkaar samen om deze certificering te krijgen. Aangezien het ongebruikelijk was om dit proces over twee partijen te verdelen, moesten de verschillende verantwoordelijkheden goed afgestemd worden. Nu dit proces succesvol is afgerond, is Innovadis gecertificeerd om DigID-applicaties ontwikkelen en Previder om de onderliggende infrastructuur te leveren.

Bredere samenwerking
Innovadis en Previder verwachten in de nabije toekomst nog veel meer samen te werken bij projecten waar DigID een rol speelt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Zowel Previder als Innovadis krijgt steeds meer aanvragen vanuit de overheidssector. DigID is daarbij praktisch een standaardeis geworden. Wij daarom erg blij dat we de certificering hiervoor als partners hebben behaald. Hierdoor kunnen wij klanten binnen de overheid, maar ook voor in  sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan security en privacy, optimaal van dienst zijn.”

Lees meer over de DigID-certificering van Previder en Innovadis in de volledige case.

***

Over Previder
Previder is een toonaangevende leverancier van high-end datacenter- en cloud-diensten, strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Met een unieke Twin-datacenter oplossing levert het stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur aan IT-dienstverleners en eindgebruikers. Previder levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten. De datacenters zijn milieuvriendelijk, duurzaam en kostenefficiënt en worden gebruikt door klanten als Ordina, Reggefiber en Vitens. De specialisten van Previder staan voor een persoonlijke aanpak en zijn in staat om samen met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Meer informatie: www.previder.nl 

***

Voor meer informatie voor de pers:

Previder
Pieter de Haer
Productmanager
088 - 332 33 33

Lubbers De Jong

Bram Semeijn
Communicatieadviseur
020 2050 448
bram@lubbersdejong.nl

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.