Strukton Worksphere lanceert klantenportal gebouwd door Centric

Gouda, 13 november 2015 - De nieuwe klantenportal op basis van Microsoft SharePoint Online wordt gepresenteerd op vrijdag 13 november tijdens een speciale medewerkersbijeenkomst op het hoofdkantoor van Strukton Worksphere in Utrecht. Centric ontwikkelde de nieuwe klantenportal het afgelopen halfjaar voor Strukton Worksphere. De portal is gebaseerd op Microsoft SharePoint Online, onderdeel van Office 365. Daarnaast ontwikkelde Centric in Azure een aantal bijbehorende apps waarmee data uit legacy applicaties wordt ontsloten.

Vernieuwen bestaande klantenportal
Strukton Worksphere besloot eind 2014 om de bestaande klantenportal op basis van Microsoft SharePoint 2007 te vernieuwen. Begin 2015 benaderde het bedrijf Centric om de nieuwe portal te ontwikkelen. Eerder ontwierp Centric ook al een nieuw intranet voor Strukton Worksphere, eveneens op basis van Microsoft SharePoint Online.

SCRUM-methodiek
Centric ontwierp en ontwikkelde de klantenportal in zes maanden, van maart tot november 2015. Het project startte met een “Definitie & Design-fase”, waarin samen met Strukton Worksphere de benodigde functionaliteit en de gewenste gebruikersinterface werden ontworpen. Daarna is de klantenportal volgens de SCRUM-methodiek in een aantal sprints gebouwd.

Brede Microsoft-kennis
“Voor ons was Centric de logische keus,” aldus Andrik de Jager, manager ICT bij Strukton Worksphere, “omdat we uit ervaring weten dat Centric brede kennis heeft van zowel SharePoint Online als Azure. Ook bleek bij de ontwikkeling van ons intranet al dat Centric alle onderdelen van een dergelijk project kan uitvoeren, van ontwerp tot realisatie. Het afgelopen halfjaar merkten we bovendien dat we een goede culturele match zijn. De projectmedewerkers van Centric werkten enthousiast samen met ons team en toonden de commitment om tot het beste resultaat te komen.”

Eenvoudig schaalbaar
De nieuwe klantenportal biedt de honderden klanten van Strukton Worksphere één gebruiksvriendelijk portaal met daarop alle voor hen relevante gegevens. Bovendien geven slimme KPI’s in één oogopslag de belangrijkste statusindicatoren weer. De eerste klanten ervaren hun vernieuwde klantenportal vanaf januari 2016; dan start de introductie van het portal voor alle klanten. Het ontwerpen en ontwikkelen van deze portal is één van de grotere extern gerichte SharePoint Online-projecten in Nederland. Dankzij de architectuur op basis van Office 365 en Microsoft Azure is de oplossing bovendien eenvoudig schaalbaar bij een toename in het aantal gebruikers.

Voor de redactie

Voor meer informatie

Centric
Kim van Mosel
Marketing & Communicatie
+31 6 51 05 68 64
kim.van.mosel@centric.eu

Over Strukton Worksphere

Strukton heeft als technologiebedrijf een unieke positie in de markt. De focus ligt op railgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Behalve de Nederlandse en Europese markt bedient Strukton met zijn specialismen ook steeds meer de wereldmarkt. Het bedrijf telt circa 6.700 medewerkers en heeft een omzet van 1,8 miljard euro.

Strukton Worksphere, onderdeel van Strukton, creëert door in te zetten op kennis, techniek en innovatie een gezonde, veilige, comfortabele en duurzame omgeving waarin mensen kunnen verblijven, werken en reizen. Strukton Worksphere: clever technology for modern life. www.struktonworksphere.nl

Over Centric
Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Centric gelooft in de kracht van innovatie als aanjager van duurzame groei. We verbinden hiervoor professionals, partners en klanten, zodat zij hun talenten, kennis en ideeën met elkaar kunnen delen. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die bijdragen aan verantwoorde groei van de organisatie en stabiliteit voor onze klanten en medewerkers.

Centric heeft 5.000 werknemers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Roemenië. Centric boekte in 2014 een positief bedrijfsresultaat van ruim 15,5 miljoen euro bij een omzet van ruim 494,5 miljoen euro.