Startupbootcamp-alumnus relayr haalt 11 miljoen dollar financiering op

Silicon Valley-VC Kleiner Perkins Caufield & Byers is een van de investeerders

Amsterdam, 13 november 2015 - Startupbootcamp-alumnus relayr heeft 11 miljoen dollar financiering opgehaald bij een van de meest succesvolle VC’s in Silicon Valley. Dit is tot nu toe het hoogste bedrag dat een Startupbootcamp-alumnus, binnen een periode van twee jaar na lancering, heeft opgehaald.

Het in Berlijn en San Francisco gevestigde relayr deed mee aan het Startupbootcamp NFC & Contactless-programma van 2013. Relayr biedt een Internet of Things-cloudplatform voor app-ontwikkelaars. Met makkelijke tools kunnen zij apps creëren voor sensoren in slimme apparaten zoals smart thermostaten, kleding en auto’s. Multinationals als Bosch Siemens, Hausgeräte, Cisco en de gemeente Parijs zijn al klant van relayr.

11 miljoen dollar
Op 4 november 2015 sloot het bedrijf een Series-A financieringsronde van 11 miljoen dollar af. Daarmee zal het bedrijf z’n IoT-technologie versneld ontwikkelen zodat het bedrijven die bezig zijn met digitale transformatie kan ondersteunen. Ook wil relayr op korte termijn haar partner-ecosysteem uitbreiden.

Grootste investeerder in deze ronde is Kleiner Perkins Caufield & Byers, een van de succesvolste VC’s in Silicon Valley. Het bedrijf investeerde eerder onder andere in Google en Amazon. Volgens Kleiner Perkins Caufield & Byers zit de kracht van relayr in het robuuste en flexibele platform dat het bedrijf heeft ontwikkeld en de ervaring van het team in het IoT-domein. Ook zien de investeerders de startup als Europese marktleider in de IoT-wereld, met een solide klantenbestand en een netwerk van partners, dat als basis dient voor uitbreiding op wereldschaal.

Volgens Patrick de Zeeuw, oprichter van Startupbootcamp Global, is het succes van relayr grotendeels toe te schrijven aan de visie, strategie, timing en de executiekracht van het relayr-team. “De startup kwam, toen het eind 2013 deelnam aan Startupbootcamp Amsterdam, exact op tijd in de markt met haar oplossing. Het team bestaat uit zeer ervaren founders en ex-Cisco-medewerkers. We hebben destijds samen met het team de visie en strategie verder ontwikkeld en geholpen om de eerste partners aan boord te brengen. Dat relayr en haar oplossing zich zo snel zouden ontwikkelen konden we op dat moment ook niet voorzien. We voelden dat relayrs propositie veel potentie had maar succes is van vele factoren afhankelijk. Ik ben erg blij om te zien dat naast Startupbootcamp inmiddels ook gerenommeerde VC’s als Kleiner Perkins in relayr geloven.

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp is opgericht in 2010 en is de nummer 1 accelerator buiten de USA met een mentor- en alumni-netwerk in meer dan zestig landen. Het programma biedt startups toegang tot een groot netwerk van experts in diverse branches gedurende een intensief drie maanden durend programma. Na drie maanden presenteren de deelnemende startups op Demo Day hun bedrijf aan meer dan 300 investeerders. Momenteel draaien er programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Miami, Istanbul, Eindhoven, Sittard, Londen, Barcelona en Singapore. Zie ook www.startupbootcamp.org.

Voor meer informatie voor de pers:

Startupbootcamp
Liane Mosselaar
06 26 47 02 07
liane@startupbootcamp.org

Lubbers De Jong
Elise Quaden
020 2050 437
elise@lubbersdejong.nl

Dit bericht is ook online te vinden