Datum: (957 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Bijna 30 procent meer vacatures voor programmeurs in 2015

Snelste vacaturegroei voor PHP- en Java-ontwikkelaarsAmsterdam, 5 november 2015 – In de eerste negen maanden van 2015 is het aantal vacatures voor programmeurs met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars groeide daarbij het sterkst. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT, recruitmentbureau voor systeem- en netwerkspecialisten in Nederland en België. Bijna 50.000 vacatures (2014 & 2015) voor programmeurs zijn geanalyseerd.

Sterkste groei vacatures voor PHP-ontwikkelaars
In het onderzoek is tevens een analyse gemaakt van de ontwikkeling van het aantal vacatures voor programmeurs in de vier voornaamste programmeertalen: Java, PHP, C++ en .net. Voor alle vier de programmeertalen is een groei te zien in vacatures ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar PHP-ontwikkelaars ten opzichte van 2014 met 33 procent het snelst groeit, gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en net-ontwikkelaars (25 procent). De stijging van de vraag naar C++ontwikkelaars bedraagt (20 procent).

Na de crisis
Naast een representatieve steekproef van het vacatureaanbod van de afgelopen twee jaar, vergeleek Huxley IT het grootste vacatureaanbod (juli 2015) met dat van december 2012, het absolute dieptepunt van de crisis. Ten aanzien van dat moment is het vacatureaanbod met maar liefst 167 procent gestegen.

Joel Bennett, Manager IT-divisie bij Huxley IT: “Het herstel van de Nederlandse economie is heel duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.”

-----

Over Huxley IT
Huxley IT is een strategische recruitmentpartner en koppelt al sinds 2001 de beste IT-bedrijven en -afdelingen aan de beste en slimste talenten. In de Nederlandse en Belgische markt bemiddelt Huxley IT systeem- en netwerkspecialisten voor vaste en tijdelijke functies. Snelheid, kwaliteit en toewijding zijn onlosmakelijk verbonden met de dienstverlening van Huxley IT. Daarnaast heeft het recruitmentbureau continu oog voor het verbonden houden van haar personeel, klanten en kandidaten. Kijk voor meer informatie op: http://www.huxleyit.com/nl/.

Voor meer informatie:
Marcommit 
Pauline van Die
sthree@marcommit.nl
035-5822730