Nutanix en Lenovo sluiten strategische alliantie

Lenovo gaat nieuwe serie hyperconverged appliances uitrusten met Nutanix-software

Hoofddorp, 4 november – Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, en Lenovo, een van de meeste innovatieve techbedrijven ter wereld, hebben vandaag een strategisch partnership getekend. Lenovo gaat op basis van de overeenkomst een nieuwe serie hyperconverged appliances ontwikkelen en deze uitrusten met Nutanix-software.

Hyperconverged infrastructuur brengt storage, server en virtualisatie samen in één geïntegreerde appliance. Hierdoor wordt het datacenter schaalbaar en makkelijker te beheren en kunnen de operationele kosten voor IT-beheer en onderhoud behoorlijk worden verlaagd. Beide bedrijven (Lenovo en Nutanix) willen IT-organisaties voorzien van invisible infrastructure, infrastructuur die zo eenvoudig te beheren en gebruiken is dat de IT-afdeling er in feite geen omkijken meer naar heeft. IT-afdelingen kunnen zich hierdoor richten op de noden van de business.

Dedicated salesteam
De samenwerking is een logische voor Nutanix, omdat Lenovo sterk inzet op innovatie en een engineering-team van wereldklasse heeft. Hun visie op het datacenter als invisible infrastructure komt overeen met die van Nutanix. En bovendien heeft Lenovo een sterke positie op de snel groeiende Chinese markt. Lenovo kan op zijn beurt met de deal profiteren van de leidende positie van Nutanix op het gebied van hyperconverged software. Nutanix en Lenovo gaan samen een nieuwe serie hyperconverged appliances ontwikkelen, waarbij de Nutanix-software gaat draaien op de leidende enterprise systemen van Lenovo. De oplossing zal vrijwel alle soorten workloads ondersteuneen, van enterprise applicaties en databases, tot virtuele desktops en big data analytics.

Lenovo wil gebruikmaken van het momentum van hyperconverged systemen en gaat een speciaal, wereldwijd opererend salesteam opzetten met technical sales experts van zowel Lenovo als Nutanix. De nieuwe gecombineerde oplossing zal daarnaast verkocht worden door de enterprise sales divisie en diverse andere business sales divisies van Lenovo. Daarnaast gaan ook de partners van Nutanix en Lenovo zich bezighouden met de verkoop van de nieuwe serie appliances. Beide bedrijven gaan grote investeringen doen in het verder doorontwikkelen van het platform en het aanbieden van de appliances aan de markt.  

Innovatie
“Lenovo is uitstekend gepositioneerd om een nieuwe kijk op het ondersteunen van global enterprises te introduceren. We houden ons niet bezig met de oude tunnelvisie op infrastructuur en richten ons op innovatie. We zijn daarbij vrij om samen te werken met de meest innovatieve en leidende technologiebedrijven. Op die manier bouwen we telkens weer nieuwe innovatieve oplossingen,” zegt Yang Yuanqing, bestuursvoorzitter en CEO van Lenovo. “Nutanix heeft ondertussen een bewezen reputatie als leidend technologiebedrijf. Bovendien is het bedrijf overal ter wereld actief. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat beide partijen de vruchten gaan plukken van de snel groeiende markt voor hyperconverged infrastructuur.”

“Lenovo is de onbetwiste marktleider in verschillende technologiemarkten. Wereldwijd vertrouwen duizenden enterprises op de technologie van Lenovo,” zegt Dheeraj Pandey, oprichter en CEO van Nutanix. “De deal met Lenovo is een historische mijlpaal in ons streven om invisible infrastructure mogelijk te maken.”

“Enterprises zijn op zoek naar eenvoudiger oplossingen voor hun storage problemen en Intel werkt veel samen met bedrijven die innovatie naar het datacenter brengen. We werken samen met Lenovo en Nutanix om enterprise optimalisatie van server en storage oplossingen te realiseren door middel van onze Intel-architectuur.  De appliances die voort gaan komen uit deze krachtenbundeling gaan verschillende Intel-technologieën benutten en zullen de markt het gewenste uitrolgemak bezorgen,” aldus Diane Bryant, senior vice president en general manager van de Datacenter Group bij Intel.

“Nutanix was een voortrekker bij de opkomst hyperconvergence en liet al in een vroeg stadium zien dat er een grote behoefte was aan dit soort technologie,” zegt Matt Eastwood, Senior Vice President, IDC Enterprise Infrastructure en Datacenter Group. “Deze Lenovo OEM-partnership met Nutanix gaat verder dan de meeste allianties. Ze gaan samen ontwikkelen, samen werken aan marketing en gaan een dedicated salesteam opzetten. De samenwerking tussen Lenovo en Nutanix geeft hyperconvergence zo een enorm bereik.”

Nutanix en Lenovo zullen de nieuwe oplossingen gezamenlijk presenteren tijdens de Gartner Data Center, Infrastructure & Operations Management Conferentie in Las Vegas.

Bronnen:
Lees hier meer over Nutanix software technologie op Lenovo
 Lees hier  meer over het Nutanix Xtreme Computing

###

Over Lenovo
Lenovo met een omzet van 46 miljard dollar is één van ‘s werelds Fortune 500 bedrijven. Het bedrijf is leidend op het gebied van het ontwikkelen en servicen van innovatieve technologie voor consumenten, bedrijven en enterprises.  Ons portfolio van kwalitatief hoogwaardige en veilige producten en diensten omvatten PC’s (waaronder de beroemde Think en multimode YOGA brands), werkstations, servers, storage, smart TV’s en een range aan mobiele producten als smartphones (waaronder Moto), tablets en apps. Ontmoet ons op Linkedin, volg ons op Facebook, volg ons op Twitter (@Lenovo) of bekijk onze website: www.lenovo.com

Over Nutanix 
Nutanix is een leverancier van invisible infrastructure voor next generation enterprise computing. De technologie van Nutanix stelt IT-organisaties in staat zich te richten op applicaties en diensten die ze aan de business leveren. Het software-gedreven Xtreme Computing Platform brengt compute, virtualisatie en storage terug tot één oplossing en maakt het beheer van het datacenter eenvoudig. Klanten krijgen met behulp van Nutanix een voorspelbare, betrouwbare performance, lineaire schaalbaarheid en het gemak van infrastructuur uit de cloud. Ga voor meer informatie naar www.nutanix.com of volg ons op Twitter @nutanix.

Meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Bram Semeijn
020 205 04 48
Bram@lubbersdejong.nl

Nutanix
Patrick van de Werken
06 5346 2342
pvdw@nutanix.com

Dit persbericht vindt u ook online op de website van Lubbers De Jong