Pioniers digitale ondertekening Wacom en Lucom samen op Infosecurity

Gezamenlijke stand voor presentatie Wacom-pad en Lucom-oplossing voor papierloze wereld

Utrecht, 27 oktober 2015 - Wacom Business Solutions, leverancier van tablets en oplossingen voor digitale handtekeningen, en Lucom Benelux, specialist in het papierloos maken van administratieve processen, presenteren zich gezamenlijk tijdens Infosecurity op 4 en 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Veel organisaties streven ernaar hun processen zoveel mogelijk te digitaliseren en papierloos te maken, uit oogpunt van efficiency, kostenbesparing en duurzaamheid. Toch blijven er vaak aan het begin en eind van een transactie ‘papiermomenten’ zitten, als ter plekke gegevens ingevuld moeten worden en een handtekening nodig is voor de rechtsgeldigheid van opdrachtverstrekking of ontvangst van goederen.

Van vinkje tot biometrische handtekening
De combinatie van de Wacom pen tablets en pads met de oplossing van Lucom voor digitaal ondertekenen maakt het mogelijk om het gehele proces, inclusief ondertekening, te digitaliseren. Die combinatie is al op veel plekken in gebruik. Bijvoorbeeld bij vrijwel alle point-of-sale locaties van de grote telecomproviders, maar ook in logistieke processen waar goederenontvangst of andere processtappen met een vinkje, een PKI-certificaat of een biometrische handtekening moeten worden bekrachtigd.

Wacom en Lucom presenteren op stand 01.C130 gezamenlijk de laatste ontwikkelingen op het gebied van papierloos ondertekenen. Op de stand en tijdens seminars wordt uitgebreid uitleg gegeven over onder meer de biometrische handtekening en worden diverse toepassingen en scenario’s getoond.

Jan van Buren, managing director van Lucom Benelux BV, en Thomas Kaeb, senior sales manager bij Wacom, geven beide dagen van 15:30 tot 16:00 uur in Zaal 8 een presentatie over: ‘Efficient paperless workflow in point of sale’.

Gratis aanmelden
U vindt hier meer informatie over Wacom en Lucom tijdens Infosecurity op 4 en 5 november in de Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie over de beurs en aanmelden als bezoeker via www.infosecurity.nl.

Over Wacom:
Wacom Europe GmbH is een dochteronderneming van Wacom Company, Ltd. (Tokyo Stock Exchange 6727). Wacom, opgericht in 1983, is een wereldwijde onderneming die gevestigd is in Japan, met dochterondernemingen en partnerkantoren in meer dan 150 landen ter ondersteuning van de marketing en distributie. Het is Wacom's visie om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen via een natuurlijke interface. De onderneming is uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van pen tablets, interactieve pen displays en digitale interface-oplossingen. De geavanceerde technologie van Wacom's intuïtieve tablets is wereldwijd gebruikt om een aantal van de meest spannende digitale kunstwerken, films, speciale effecten en modeontwerpen te creëren. Het biedt zakelijke gebruikers en consumenten de technologie waarmee zij hun persoonlijkheid uit kunnen drukken. Miljoenen consumenten gebruiken inmiddels de draad- en batterijloze, drukgevoelige pentechnologie van Wacom.

Wacom levert zijn producten tevens als OEM-oplossing aan fabrikanten in opkomende markten. Wacom’s interface-technologie, die bekend staat als Wacom Feel IT Technologies, wordt eveneens als een geïntegreerde oplossing geleverd aan strategische partners. De meeste fabrikanten van tablets maken gebruik van de coole producteigenschappen en vertrouwen hierbij op het betrouwbare merk Wacom dat met zijn interfaces garant staat voor een superieure eindgebruikerservaring.

Over Lucom
Lucom Benelux BV is de Nederlandse dochter van het Duitse softwarehuis Lucom GmbH (opgericht in 1994), dat haar klanten een interactief WEB platform biedt voor de digitalisering van bedrijfsprocessen. Processen worden volledig naar wens ingericht en ondersteund, vrijwel zonder impact op de bestaande ICT-omgeving.

Lucom vertolkt een unieke rol binnen de ICT-wereld. Lucom dankt deze positie aan het feit dat het de gebruikers het gemak biedt van intuïtieve invulformulieren en schermen aan de voorzijde, die zijn geïntegreerd met de backoffice applicaties en databases. Het Lucom Interaction Platform kan vrijwel ieder bedrijfsproces digitaliseren. De oplossingen maken gebruik van (de data in) de bestaande applicaties en ICT-infrastructuur bij een bedrijf en voegen functionaliteit toe die door de huidige systemen niet, moeilijk of alleen tegen hoge kosten te verwezenlijken is.

Lucom helpt niet alleen bij het papierloos maken van organisaties; ook het aantal telefoontjes, e-mails, vergaderingen, rapportages e.d. vermindert aanzienlijk en kostbare tijd wordt bespaard, zowel door efficiency als door minder incidenten en incidentmanagement. Door een korte implementatietijd zijn de kosten bovendien vele malen lager dan bij maatwerk binnen bestaande applicaties en wordt de ‘Time to Market’ enorm versneld.

Voor meer persinformatie en beeldmateriaal:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24, wacom@yellow-communications.com