Datum: (947 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Lancering IT Diamonds community tijdens event 11 november

Eerste editie van grootschalig netwerkevent voor vrouwen in ITAmsterdam, 20 oktober 2015 – Woensdag 11 november organiseert Computer Futures het eerste IT Diamonds event in Utrecht. Talentvolle vrouwen in IT komen bij elkaar voor een middag boordevol inspiratie over hoe vrouwen de IT-wereld verrijken. Tijdens het IT Diamonds event pakken vrouwen de kans om een mentor te worden of te krijgen om het heft in eigen hand te nemen voor een succesvolle IT-carrière. Ervaringen worden uitgewisseld, tips gedeeld en de visies van prominente sprekers worden voor het voetlicht gebracht. Zowel online in de IT Diamonds community, als tijdens dit eerste event wordt het belang van vrouwen in IT benadrukt en onderlinge coaching gestimuleerd. De IT-recruiter Computer Futures is overtuigd van het belang van vrouwen in IT en maakt zich hard voor meer diversiteit in de sector. Onder het motto ‘empowering women in IT’ wordt dit IT Diamonds event georganiseerd door Computer Futures in samenwerking met Monsterboard, Capgemini, RightBrains & Master IT.

90 procent van de Nederlandse IT-specialisten is een man, terwijl IT-afdelingen met diversiteit het beste presteren. Dit laat enerzijds zien dat vrouwen een belangrijk onderdeel zijn van het team en anderzijds dat de Nederlandse IT-arbeidsmarkt te maken heeft met een groot tekort aan vrouwen. Volgens Computer Futures is vrouwelijk leiderschap en participatie hét concurrentievoordeel van de toekomst. Tijdens dit event komen diverse sprekers aan het woord die het thema vrouwen in IT op eigen wijze benaderen. Zo deelt succesvolle IT-vrouw Jeannine Peek, Algemeen Directeur Dell NL, haar eigen ervaringen en legt Peter Sprenger, CEO Techonomy, uit waarom het zo belangrijk is dat vrouwen participeren in IT. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma
15:00  Ontvangst
16:00  Welkom door Computer Futures, Capgemini, Monsterboard 
16:15  Door het glazen plafond - Mijn verhaal als vrouw in IT door Jeannine Peek, Algemeen Directeur Dell NL
17:00  Digitale economie - Waarom IT-vrouwen nodig zijn door Peter Sprenger, CEO Techonomy
17:30  Pauze 
18:00  20 minute sprints 
           -         IT zonder PC door Capgemini  
           -         Maak IT persoonlijk door Geke Rosier, oprichter en directeur RightBrains
18:45  Speedsessies voor toekomstige mentor- en coaching
19:30  Walking dinner

Aanmelden
Het IT Diamonds event vindt plaats bij Capgemini, Papendorpseweg 100 te Utrecht. Geïnteresseerde vakvrouwen kunnen zich kosteloos aanmelden door een mail te sturen naar: register@it-diamonds.nl. Meer informatie is te vinden via www.it-diamonds.nl.   

-----

Over Computer Futures
Computer Futures is een gerenommeerd IT-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals. Talent moet gezien worden en daarom helpt Computer Futures bij de zoektocht naar een nieuwe job. Als gespecialiseerd IT-recruitmentbureau heeft Computer Futures een internationaal netwerk van grote klanten. Daarnaast richten de consultants zich op specifieke IT-sectoren. Hierdoor geeft Computer Futures advies op maat. Meer informatie is te vinden op: www.computerfutures.nl

Voor meer informatie:
Marcommit 
Pauline van Die
sthree@marcommit.nl
035-5822730