Plus500 biedt CFD’s voor opties

Online CFD-handelsplatform breidt zijn aanbod uit om gebruikers de keuze te bieden uit een rijkdom aan financiële instrumenten

Amsterdam, 30 September 2015 – Plus500 (www.plus500.nl), het wereldwijde online CFD-handelsplatform, heeft zijn aanbod van financiële instrumenten uitgebreid met contracts for difference (CFD’s) voor opties. Gebruikers kunnen nu handelen in put- of call-opties om hun winstpotentieel te vergroten in stagnerende financiële markten. Daarmee kunnen ze profiteren van de zogenaamde tijdswaarde van opties.

De handel in CFD’s blijft een van de populairste instrumenten van online traders. De kracht van het in eigen beheer ontwikkelde handelsplatform van Plus500 schuilt in zijn gebruikseenvoud en het ruime aanbod van financiële instrumenten. Handelaars met een Plus500-account kunnen naast contracts for difference voor opties kiezen uit CFD’s voor vreemde valuta’s, aandelen, grondstoffen en indexen.

Plus500 heeft CFD’s voor opties toegevoegd aan zijn voortdurend groeiende aanbod van financiële instrumenten om zijn innovatie- en concurrentievoorsprong te behouden en klanten meer mogelijkheden te bieden om hun winsten te maximaliseren.

Wat zijn opties?
Een optie is een contract tussen twee partijen. De koper betaalt een premie om het recht (maar niet de verplichting) te verwerven om een onderliggend activum of financieel instrument te kopen (in het geval van een call-optie) of verkopen (in het geval van een put-optie) tegen een van tevoren bepaalde prijs of op een van tevoren bepaalde datum.

Een optie wordt gedefinieerd door de volgende elementen: het type contract (put of call), het onderliggende effect of instrument, de vervaldatum en de uitoefenprijs, oftewel een vooraf bepaalde prijs waartegen de bezitter van de optie het onderliggende effect mag kopen of verkopen.

Wat zijn CFD’s voor opties?
Plus500 biedt nu de mogelijkheid om te handelen in CFD’s voor opties. Gebruikers van zijn online handelsplatform kunnen daarmee een positie innemen in een specifieke optie. Wat hun winst of verlies bepaalt, zijn niet de prijs van de optie bij uitoefening, maar wijzigingen van de koop- of verkoopratio.

CFD’s voor opties gaan gepaard met lagere handelskosten dan de onderliggende opties zelf. Bij handel in CFD’s voor opties profiteren gebruikers bovendien van lagere margevereisten en het wegvallen van de provisiekosten die voor de gewone handel in opties in rekening worden gebracht.

“We voegen voortdurend nieuwe financiële instrumenten toe aan ons aanbod, zodat onze gebruikers met meer vrijheid kunnen handelen via ons online CFD-platform”, zegt Gal Haber, de CEO en medeoprichter van Plus500. “We zullen innovatieve nieuwe producten blijven toevoegen die zeer gewild zijn bij handelaars. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit zal bijdragen aan onze aanhoudende groei en de klantentevredenheid op een hoog peil zal houden.”

Over Plus500
Plus500 is de ontwikkelaar en exploitant van een online handelsplatform dat particuliere klanten in meer dan 50 landen de mogelijkheid biedt om Contracts for Difference (CfDs) te verhandelen. Op deze manier kunnen ze wereldwijd investeren in meer dan 2.100 onderliggende financiële instrumenten, zoals aandelen, grondstoffen, valuta, deviezen en indices. Het handelsplatform biedt ondersteuning voor desktopcomputers, smartphones en tablets met verschillende besturingssystemen (Windows, iOS en Android). Het management van Plus500 wijt het succes van het bedrijf voornamelijk aan het feit dat het zijn technologie in eigen beheer ontwikkelt en voortdurend verbetert. Het handelsplatform is ontwikkeld met het oog op optimale gebruikseenvoud en is in meer dan 31 talen vertaald. Plus500 weet zich van de concurrentie te onderscheiden door zijn technologische focus en gerichte internetmarketingstrategie.

Contactpersoon voor de redactie:
AxiCom
Marcus Birke
marcus.birke@axicom.com
0611515006