Zeker van continue bedrijfsvoering met Secure Backup Service van BlackIP

BlackIP, specialist in IT- en infrastructuur-oplossingen, introduceert de Secure Backup Service. Deze dienst is een hybride backup-oplossing die de snelheid en continuïteit van lokale backup combineert met de zekerheid en kostenvoordeel van een online backup oplossing. Hiermee hebben organisaties de garantie van een continue bedrijfsvoering, zelfs bij calamiteiten.

Dagelijkse backup van bedrijfsgegevens is van groot belang voor organisaties. Data alleen lokaal opslaan is risicovol. Bij grote calamiteiten zoals brand, diefstal maar ook bij andere onvoorziene gebeurtenissen bestaat de kans dat (alle) data verloren gaat. Dan kan volledige synchronisatie van gegevens naar de cloud een andere optie zijn. Toch blijkt vaak dat bedrijven via deze weg aanlopen tegen een trage restore van backup-data en zodoende de bedrijfsvoering alsnog in gevaar komt.

Veiligheid
Met de Secure Backup Service biedt BlackIP het beste van twee werelden. Via een beveiligde verbinding vindt voor alle bedrijfsgegevens dagelijks replicatie plaats naar een datacentrum in Nederland. Ook dit datacentrum is met encryptie beveiligd. Na installatie zorgt BlackIP met de Secure Backup Service voor dagelijkse rapportage en proactieve monitoring.

Diverse systemen
Deze hybride, zogenaamde offsite vaulting, dienst van BlackIP biedt ondersteuning voor diverse platforms (onder meer Microsoft Server, Exchange, MySQL, Linux en VmWare) voor nagenoeg alle mogelijke backup scenario’s van fileshares, databases, virtuele systemen en onderliggende besturingssystemen tot op bare metal. Wanneer een IT-omgeving compleet verloren is, dan installeert BlackIP als onderdeel van disaster recovery een compleet nieuwe backup-unit met de laatste backup van de data.

Organisaties die gebruik willen maken van de snelste recovery tijden en complete redundantie van data via een goed beveiligde oplossing, bezoeken voor meer informatie: www.securebackupservice.nl