Technologie-giganten strijken neer in Amsterdam voor conferentie agendastandaarden

Google, Apple en Mozilla bespreken toekomstige agendastandaarden

Amsterdam, 23 september 2015 – CalConnect, een non-profit consortium van leveranciers en gebruikers van agenda- en planningsystemen, organiseert van 28 september tot 2 oktober 2015 een conferentie. Diverse grote technologiebedrijven zoals Apple, Google en Mozilla nemen deel aan deze conferentie om te discussiëren over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten op het gebied van online agenderen. Dit zijn zaken die standaard geïntegreerd zijn op smartphones, tablets, laptops en in online agenda’s. Gastheer van de conferentie is Solutions Architect Gershon Janssen van Qroot Consulting, specialist in IT-architectuur en -standaardisatie. De leden van het consortium wisselen tijdens deze conferentie van gedachte over actuele onderwerpen zoals consensus plannen, sociale agendainteracties en het agenderen in de publieke sector.

CalConnect organiseert drie keer per jaar een conferentie, veelal in de Verenigde Staten. Gershon Janssen, lid van het consortium en standaardisatie-expert, heeft deze editie naar Nederland gehaald. Janssen is regelmatig betrokken bij IT-projecten waarbij agenda, plan, schema en interval informatie een cruciale rol spelen. Standaardisatie is daarbij van uiterst belang. Executive Director van CalConnect, Dave Thewlis: “Dit is een kleine, gefocuste conferentie waar belangrijke toekomstige ontwikkelingen op het gebied van agenda- en planningsstandaardisatie worden besproken. We zijn enthousiast om in Amsterdam bij elkaar te komen en verheugd dat Gershon onze gastheer is.”

Programma
Van maandag tot en met woensdagmiddag vindt het Interoperability Test Event plaats, waarbij de aanwezige bedrijven testen of hun software goed samenwerkt. Vanaf woensdagmiddag 30 september om 13.00 uur vindt de conference plaats, waarbij in diverse sessies technische onderwerpen worden besproken, waaronder uitbreidingen op de iCalendar standaard, agenda APIs, Event-type Registry en niet-Gregoriaanse herhalingsregels. Zowel leden als niet-leden kunnen deze sessies bijwonen na registratie.

Aanmelden
De conferentie vindt plaats van maandag 28 september tot vrijdag 2 oktober 2015 in het Rosarium aan de Europaboulevard, Amstelpark 1, 1083 HZ te Amsterdam. Aanmelden of meer informatie opvragen kan via Gershon Janssen: gershon@qroot.com. De kosten voor deelname bedragen €355,-. Bezoekers kunnen parkeren op de grote openbare parkeerplaats vlakbij het Amstelpark.

-------------------

Over Qroot Consulting
Qroot Consulting is een technologie consultancy organisatie welke specialistische diensten aanbiedt op het vlak van standaardisatie, architectuur, identity, privacy, security en cloud. Gershon Janssen is Managing Partner en Solutions Architect.

Over CalConnect
CalConnect is een non-profit consortium van leveranciers en gebruikers van agenda- en planningsystemen, gericht op het bevorderen van gestandaardiseerde interoperabele uitwisseling van agenda- en planinformatie tussen systemen. Kijk voor meer informatie op http://www.calconnect.org/.

Meer informatie
Marcommit
Anna van Haastrecht
035-5822730
anna@marcommit.nl