Niek van der Pas wordt de nieuwe voorzitter normcommissie datacenters

Veghel, 18 september 2015 – Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels, is de nieuwe voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Van der Pas volgt Jeffrey Gadellaa op die negen jaar de voorzittershamer hanteerde van deze belangrijke commissie.

Van der Pas (zie bijgaande foto) is vanaf 2006 betrokken bij standaardisatie van datacenters en acht jaar lid van de normcommissie datacenters van NEN. Samen met Gadellaa heeft hij experts, system integrators en toeleveranciers met elkaar verbonden en werkgroepen geïnspireerd. Nederlandse experts zijn inmiddels zichtbaar op zowel Europees niveau (CENELEC) als op internationaal niveau (ISO/IEC JTC 1). Het publiceren van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5313 ‘Computerruimten en datacenter’ is de strik op het werk van Gadellaa en zodoende draagt hij graag het stokje over.

“NEN bedankt Jeffrey Gadellaa voor zijn jarenlange actieve, inspirerende houding en grote betrokkenheid om het specialisme van system integrators en experts van toeleveranciers op de kaart te zetten,” zegt secretaris Ton van Bergeijk van NEN. “NEN is blij met Niek van der Pas als nieuwe voorzitter van de normcommissie. Met Niek als voorzitter kan de ontwikkeling van deze normcommissie aan de hand van een vernieuwd en breder werkprogramma 2015 – 2017 door Nederlandse experts worden uitgevoerd”,

“Er wordt vandaag de dag nog onvoldoende gelet op de relatie tussen de prestaties van een datacenter en de omgeving waarin deze zich bevindt. Normen en standaarden zijn prachtige hulpmiddelen om mensen hiervan bewust te maken. De inzichten en richtlijnen hieromtrent moeten genuanceerder, duidelijker en concreter worden,” aldus van der Pas.

***

Over Minkels
Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur. Onze producten vallen op dankzij innovatie en flexibiliteit. Klanten zijn altijd verzekerd van de nieuwste datacenter technologieën, modulaire oplossingen die beantwoorden aan klantspecifieke en evoluerende businessbehoeften. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2013 een omzet van 4,5 miljard euro. Met een solide groei en een lange traditie in de ontwikkeling en productie van datacenter en serverruimte oplossingen, weet Minkels klanten duurzaam aan zich te binden. Van commerciële datacenters en MKB bedrijven tot Corporate ondernemingen en overheidsorganisaties.
Meer informatie over Minkels: www.minkels.com

Over NEN
NEN is het centrum van normalisatie in Nederland. NEN helpt organisaties om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken over concepten, producten of diensten of over het uitvoeren van specifieke werkzaamheden. NEN vertegenwoordigt ook Nederland bij het maken van afspraken op Europees en mondiaal niveau. Goede afspraken over gemeenschappelijke referentiedocumenten zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over het werken aan laag- en hoogspanningsinstallaties voor de energievoorziening.

***

Meer informatie voor de pers:

Minkels
Vincent Liebe
Marketing Manager
Vincent.liebe@minkels.com
0413 31 11 87

Lubbers De Jong
Bram Semeijn
Communicatieadviseur
020 2050 448
bram@lubbersdejong.nl

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.