Workshop online magazines maken

Online magazine platform Readmore en bladenmaker Linea Recta Media organiseren gezamenlijke workshop

Amsterdam, 18 september 2015 -  Nog niet eerder was het aanbod van online magazines en nieuwsbrieven zo groot als vandaag de dag. En nog nooit was het maken en publiceren ervan zo makkelijk. Maar hoe effectief en aantrekkelijk zijn die zelfgemaakte online magazines? Niet iedereen kan zomaar aan de slag. Bladen maken, ook online bladen maken, is een vak waarbij technieken, genres en een duidelijke bladformule de vertrekpunten zijn.Readmore en Linea Recta Media organiseren daarom gezamenlijk een workshop ‘Online magazines maken’. In de workshop komen twee werelden bijeen. De innovatieve online design- en publishingmogelijkheden van het Readmore-platform. En de jarenlange ervaring met het maken van bladen van Linea Recta Media.
Die combinatie zorgt ervoor dat alle facetten van het online bladen maken op elkaar worden afgestemd. Doel van de workshop is om bedrijven die zelf een magazine willen publiceren een goede basis te bieden, niet alleen technisch, maar ook vakinhoudelijk.

Mick Niepoth, oprichter van Readmore, ziet in de workshop de logische vervolgstap voor de klantenbase van Readmore om de kwaliteit van online magazines te verbeteren. ‘Via het Readmore-platform worden jaarlijks wereldwijd honderdduizenden online magazines gepubliceerd. Met deze workshop bieden we de deelnemers de mogelijkheid hun product te verbeteren. En we brengen ze samen, zodat ze kunnen sparren over vragen en ervaringen.’  

De workshop wordt vanuit Linea Recta Media verzorgd door Gijs Coffeng. Hij vertelt: ‘Deze workshop helpt beginnende makers snel op weg. In een dag leer je de basisprincipes van het bladen maken. Ik vind het een aanvulling in de wereld van de selfpublishing. Want die basis heb je echt nodig om iets te maken wat effect sorteert.’

Van stoppertjes tot stopping power. Van chapeau tot hoerenjong. Wat is de rol van rubrieken, hoe houd je het blad spannend tot de laatste pagina, welk lettertype kies je en hoe zorg je ervoor dat het blad gelezen en bekeken wordt? Genres, doelgroepen, ritme en tekst/beeld-verhoudingen, het komt allemaal voorbij. Maar ook de techniek komt uitgebreid aan bod. Want hoe je deze bladenkennis online toepast op het platform van Readmore en wat de online mogelijkheden precies zijn, wordt door een productspecialist van dit jonge bedrijf tijdens de workshop uitgelegd.

Kijk voor meer informatie over de workshops inclusief inschrijvingsformulier op: www.linea-recta.nl/workshop/

Linea Recta Media (www.linea-recta.nl) maakt magazines en begeleidt organisaties bij de volledige communicatiestrategie en de transitie van print naar online. Readmore (www.readmo.re) levert een volledig digitaal platform voor het zelf ontwerpen en publiceren van online magazines.

Meer informatie:

Linea Recta Media BV
Contact: Nico Gielen
Email: nicogielen@linea-recta.nl 
Tel: 020-2612636