Datum: (1034 dagen oud)
Bedrijf:
PR: The Communication Force

Blue Termite: geavanceerde cyberspionagecampagne loert op Japanse doelwitten uit de hoogste gelederenUtrecht, 20 augustus 2015 – Het Global Research & Analysis Team van Kaspersky Lab heeft Blue Termite ontdekt - een cyberspionagecampagne die al minstens twee jaar actief is tegen honderden organisaties in Japan. De aanvallers gaan op zoek naar vertrouwelijke informatie en gebruiken daarvoor een zero-day Flash Player-veiligheidslek en een geavanceerde backdoor, aangepast voor elk slachtoffer. Dit is de eerste bij Kaspersky Lab bekende campagne die puur is gericht op Japanse doelwitten - en hij is nog steeds actief.

Onderzoekers van Kaspersky Lab werden in oktober 2014 geconfronteerd met een nooit eerder waargenomen malware sample. Vergeleken met andere malware viel deze op vanwege zijn opvallende complexiteit. Nadere analyse heeft aangetoond dat deze sample slechts een klein onderdeel is van een grote, geavanceerde cyberspionagecampagne.

De lijst van aangevallen sectoren omvat onder andere overheidsorganisaties, zware industrie, financiële ondernemingen, chemie, satellieten, media, educatieve organisaties, medische organisaties en de voedingsindustrie.

Lees het volledige rapport hier online.