VMware’s Business Mobility-oplossingen ondersteunen bedrijven bij gebruik Windows 10

Met day-zero-ondersteuning kunnen klanten vanaf vandaag upgraden naar Windows 10 en apparaten beheren in Horizon en AirWatch

Utrecht, 4 augustus 2015 - VMware, Inc (NYSE: VMW), wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en business mobility, kondigt vandaag een eenvoudige oplossing aan om Windows 10 te ondersteunen. Klanten die upgraden naar Windows 10 kunnen profiteren van de beheer-, transitie-, en app delivery tools van de VMware Workspace Suite, die bestaat uit AirWatch Enterprise Mobility Management, VMware Horizon, VMware Identity Manager en VMware Horizon FLEX.

Uit onderzoek van TechValidate in opdracht van VMware blijkt dat het overgrote deel van de organisaties (96 procent), interne middelen en bestaand personeel in wil zetten om te upgraden naar Windows 10. VMware ondersteunt het Windows 10-platform door het aanleveren van de benodigde tools voor de interne IT-afdelingen. Hiermee kunnen zij apparaten beheren, verschillende applicatietypes opleveren en de nieuwe features van Windows 10 activeren. De oplossingen van VMware ondersteunen klanten in business mobilty en faciliteren de update naar Windows 10. Daarnaast blijven de eerdere Windows-versies ook ondersteund. De innovaties in Windows 10 maken device management eenvoudiger. Dit gebeurt door de overstap naar één enterprise mobility (EMM) platform voor alle Windows 10-apparaten. Dat geldt voor zowel bedrijfs- als privé devices, zoals laptops, desktops, smartphones en tablets.

Herdefiniëren van Windows-beheer voor het mobile-cloud tijdperk
Windows 10 belooft het eerste volledig mobiele operating system van Windows te zijn en toont het streven naar een unified endpoint management. AirWatch Enterprise Mobility Management ondersteunt alle nieuw geïntroduceerde mogelijkheden uit Windows 10. Denk hierbij aan gestroomlijnde ingebruikname, eenduidige app-beleving, uitgebreide beveiliging en dataprotectie en update management. De AirWatch Enterprise Mobility Management suite kan het management platform vormen voor alle apparaten die op Windows 10 draaien, vanaf één centraal console.

VMware vult deze unified endpoint management strategie aan en helpt organisaties gebruikers en apparaten aan te melden en te migreren, applicaties naar Windows 10 te configureren en aan te leveren en helpt het beveiligingsbeleid en de levenscycli van apparaten en gebruikers te beheren. Meer dan de helft (51 procent) van de ondervraagde organisaties verwacht Virtual Desktop Infrastructure (VDI) te gebruiken om te upgraden naar Windows 10.

Klanten kunnen VMware’s gecentraliseerde, virtuele desktops van lokale en cloud data gebruiken om Windows 10 te hosten en zo bedrijfsdesktops aan eindgebruikers te leveren. Omgekeerd, kunnen de Windows 10-apparaten ook VMware Horizon 6 en VMware Horizon Air Desktops gebruiken om toegang te krijgen tot hosted instances voor Windows XP, 7, 8 en 8.1.

In hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat 81 procent van de IT professionals applicatie-compatibiliteit ziet als een van de belangrijkste zorgen voor de migratie naar Windows 10. VMware Horizon FLEX, VMware Fusion 7 en VMware Workstation 11 kunnen echter een volledig beheerde Windows 7,8, en 8.1 instance leveren naar een geüpgrade Windows 10 host machine. Hierdoor kunnen organisaties applicaties migreren naar hun Windows 10-omgeving, terwijl het nog steeds mogelijk is de applicaties op Windows 7 te draaien tot de voltooiing van de definitieve migratie.

Transformeren van applicatie delivery en beheer
Eén van de belangrijkste functies in Windows 10, is een unified applicatie-ervaring. Dit lost eerder besproken uitdagingen op, zoals afzonderlijke distributiekanalen voor Win32 en moderne applicaties en meerdere login-gegevens voor elk van hun applicaties.  

Microsoft heeft aangekondigd dat het binnenkort een Windows Store zal bieden voor alle Windows-apparaten. Deze Store biedt veel voordelen voor commerciële software-ontwikkelaars en stelt hen in staat om universele Windows-applicaties aan te bieden, die gebruikt worden op telefoon, tablet en PC. Voor organisaties biedt de unified Store een nieuwe web-gebaseerde Store-portal. IT-beheerders kunnen hiermee de app-catalogus bekijken en applicaties in grote aantallen aanschaffen. Klanten van VMware en AirWatch kunnen store-, web-, desktop- en remote-applicaties leveren vanuit een uniforme en centrale catalogus die direct samenwerkt met de Windows Store.

De interoperabiliteit van VMware Identity Manager biedt verder single sign-on om gebruikers toegang te geven tot al hun Windows 10-applicaties, zonder afzonderlijke gebruikersnamen en wachtwoorden nodig te hebben. De ‘conditional acces’-feature in VMware Identity Manager, stelt IT in staat om toegang tot enterprise-applicaties te verschaffen, gebaseerd op predetermined compliancy-beleid. Workspace Portal ondersteunt ook Business Store Portal (BSP) voor het beheren van applicaties en licenties op smartphones, tablets, laptops en desktops via AirWatch.

Beschikbaarheid
VMware Workspace Suite biedt organisaties een complete oplossing voor het beheren van Windows 10-omgevingen. Het ondersteunt de verschuiving binnen organisaties van cliënt-server gerichte IT, naar business-mobiliteit in het mobiele cloud-tijdperk.

Enterprise-klanten kunnen hun Windows 10-apparaten vandaag aanmelden in de VMware Workspace Suite, VMware Horizon en AirWatch. Voor consumenten zijn VMware Fusion en VMware Workstation beschikbaar voor support.  

-----------------

Over VMware
VMware is wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en business mobility. De oplossingen van het bedrijf, die zijn gebaseerd op VMware’s gerenommeerde virtualisatietechnologie, maken een nieuw IT-model mogelijk dat altijd beschikbaar, flexibel en bovendien veiliger is. Klanten kunnen hierdoor sneller innoveren, en automatisch en veiliger elke applicatie leveren of consumeren. VMware behaalde in 2014 een jaaromzet van 6 miljard dollar, heeft meer dan 500.000 klanten en meer dan 75.000 partners. VMware is gevestigd in Silicon Valley, met kantoren over de hele wereld en kan online worden gevonden op www.vmware.com/nl.

Meer informatie
VMware
Marcel Leenhouts
Telefoon: 030 284 95 00
E-mail: mleenhouts(at)vmware.com

Whizpr
Esther Baltes / Laura Witlox / Winnie Silvertand
Telefoon: 0317-410483
E-mail: vmware(at)whizpr.nl