WiFi van GidPro bij Volvo Ocean Race Festival Den Haag

23 juni 2015 - Afgelopen week verzorgde GidPro BV het WiFi netwerk voor het Volvo Ocean Race Festival in Den Haag. Dankzij de Smart WiFi apparatuur van Ruckus Wireless werden de organisatie, de bezoekers en de pers op een terrein van meer dan 100.000m2 voorzien van uitstekende WiFi connectiviteit.

Dit was het eerste jaar dat de race volledig live te volgen was. Honderdduizenden mensen keken thuis via iPad, iPhone, laptop of pc mee en benadrukten daarmee het belang van een goed functionerend netwerk.

Het Volvo Ocean Race Festival vond afgelopen week van donderdag tot en met zaterdag plaats in de haven van Scheveningen. Bij grote evenementen bieden mobiele 3G/4G-netwerken vaak onvoldoende capaciteit, daarom koos de organisatie voor een WiFi netwerk van GidPro om:
  • 400 man personeel en vrijwilligers te verbinden;
  • meer dan 100 internationale journalisten toegang te geven tot internet, met voldoende bandbreedte om video te kunnen delen;
  • VIP gasten middels een key toegang te geven tot een snelle WiFi verbinding;
  • 100.000 bezoekers gratis WiFi te bieden.

Het WiFi netwerk was uitgerold op en rondom de drie hoofdlocaties: het paviljoen dat in het hart van het festivalterrein lag en op de meeste bezoekers kon rekenen, het Zuiderstrandtheater en de backstage. Daarnaast waren op de backstage locatie - van 6.000m2 - werkplekken gerealiseerd voor de internationale pers. Dankzij het netwerk hebben 33.018 bezoekers tijdens het festival actief gebruik kunnen maken van gratis WiFi. Meer dan 200 journalisten hebben het netwerk gebruikt om razendsnel verslag te kunnen doen van de race en ongehinderd video’s en andere zware bestanden te kunnen delen.

GidPro BV maakte gebruik van de Smart WiFi apparatuur van Ruckus Wireless om zo voldoende en betrouwbare capaciteit te bieden. Hierbij werden verschillende typen access points ingezet, waaronder de Ruckus ZoneFlex R500 en R700. Deze access points bieden, dankzij 802.11ac ondersteuning, ongekende capaciteit tot 500 gebruikers en 1,3 Gbps. Het netwerk werd centraal aangestuurd door het Virtual Smart cell gateway platform in combinatie met Smart Positioning Technology (SPoT). Deze location based services van Ruckus Wireless beheren centraal zowel het netwerk als de gebruikers en kunnen proactief aanpassingen maken. SPoT werd ingezet om realtime dekkingsgraden en doorloopinformatie aan de organisatie te leveren.

Na drie drukke dagen met verschillende oplossingen, zowel direct bekabeld, via glasvezel-verbindingen alsmede via een mesh netwerk, zijn uiteindelijk meer dan 40 pin- ofwel muntautomaten en meer dan 30 exposanten, verspreid over het terrein, voorzien van een stabiele verbinding. De organisatie heeft live streams verzorgd via het netwerk en er vonden uitzendingen van Radio 2 en BNR nieuwsradio plaats. In de hospitality omgeving van het paviljoen - van twee verdiepingen, 120 meter lang en 10 meter breed - werd volledige dekking gerealiseerd, waar enkele duizenden mensen gebruik van hebben gemaakt. Na afloop stond de teller voor WiFi gebruik op 8,3 TB.

Volvo Ocean Race
De Volvo Ocean Race 2014-2015 is op 4 oktober 2014 van start gegaan in het Spaanse Alicante. De race wordt gezien als de zwaarste en meest uitdagende zeilrace ter wereld. Negen maanden lang strijden zeven teams om de ultieme overwinning in zeezeilen voor teams. Een van de deelnemers is de Nederlandse boot Team Brunel, met drie Nederlanders aan boord: Bouwe Bekking (schipper) en Gerd-Jan Poortman en de onboard reporter Stefan Coppers. De Nederlandse Carolijn Brouwer is één van de 12 vrouwen aan boord van Team SCA. www.volvooceanracefestivaldenhaag.com

GidPro BV
Gidpro biedt cloudhosting zoals het hoort. Alleen de beste apparatuur, de snelste lijnen, een super-geavanceerd control panel en altijd up to date. GidPro werkt volledig op maat, met heldere afspraken en stevige garanties. En dit 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Een veilig gevoel! www.gidpro.nl

Ruckus Wireless
Ruckus Wireless, Inc. (NYSE: RKUS) met het hoofdkantoor in het Californische Sunnyvale is een wereldwijde leverancier van high-end draadloze oplossingen voor de snelgroeiende markt van mobiele internetinfrastructuur. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan indoor en outdoor Smart WiFi producten voor mobiele telecomproviders, ISP’s en grote ondernemingen en heeft meer dan 52.000 eindgebruikers wereldwijd. Ruckus Wireless is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van de WiFi-capaciteit en -dekking, waarbij er veel uitdagingen zijn door de enorme groei in verkeer op draadloze netwerken door mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Ruckus maakt en patenteert state-of-the-art draadloze spraak-, video- en datatechnologie-innovaties, zoals adaptieve antenne-arrays die het signaalbereik vergroten, de datasnelheid verhogen en interferentie voorkomen. De oplossingen zorgen voor een consistente en betrouwbare distributie van multimediacontent en diensten met hoge prioriteit via standaard 802.11 WiFi. Kijk voor meer informatie op: www.ruckuswireless.com