Satellite L50-C en L70-C: geboren allrounders

Nieuwe laptops van Toshiba combineren stijl met gebruiksgemakBreda, 22 juni 2015
Toshiba Information Systems Benelux voegt twee nieuwe modellen toe aan de Satellite L-serie: de 39,6 cm (15,6”) L50-C/L50D-C en de 43,9 cm (17,3”) L70-C. Deze elegante, slanke laptops, gebouwd om optimaal te kunnen profiteren van Windows 10 en uitgerust met tal van entertainmentfuncties, zijn speciaal ontworpen om in stijl tegemoet te komen aan de dagelijkse werk- en media-eisen van de gebruiker. De laptops combineren een aantrekkelijk ontwerp met een indrukwekkende functionaliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de draagbaarheid. Om stijlbewuste klanten van dienst te zijn, is het 39,6 cm (15,6”) model verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog[1], inclusief satijngoud, rood, wit, paars, bruin en zwart. Het 43,9 (17,3”) model is enkel leverbaar in chique satijngoud.

Vergeleken met hun tegenhangers uit 2014 zijn beide formaten laptops aanzienlijk dunner. De Satellite L70-C is zelfs twintig procent[2] dunner dan zijn voorganger, wat hem tot de slankste laptop ooit uit de Satellite L-serie maakt. Met zijn slanke chassis en royale beeldscherm is hij de ideale desktopvervanger. Alle modellen beschikken over een randloos tegeltoetsenbord, waardoor het comfortabeler typen is, terwijl de gebruiker door de ingebouwde Automatic Palm Rejection-voorziening minder hinder ondervindt als hij per ongeluk met zijn handpalm de touchpad aanraakt. Voor de Satellite L70-C is er een optioneel toetsenbord met achtergrondverlichting beschikbaar, waarmee de productiviteit zelfs onder omstandigheden met weinig licht gewaarborgd is.

Duurzame prestaties
Behalve een verbeterd ontwerp en meer comfort bieden alle modellen ook betere prestaties. Hierdoor kunnen gebruikers én hun werkdruk verminderen én optimaal van entertainment genieten. De Satellite L50-C en L70-C worden aangedreven door maximaal vijfde generatie Intel® Core i7-processoren. Beide modellen hebben verder maximaal NVIDIA® GeForce® 930M-graphics met NVIDIA® Optimus-technologie en 2 GB VRAM aan boord. Bij de Satellite L50D-C kan als alternatief gekozen worden voor zesde generatie AMD A10-8700P Accelerated Processors - die interessante mogelijkheden bieden om het energieverbruik te beperken - met maximaal AMD Radeon R6 M340DX Dual-graphics en 2 GB VRAM voor consistent hogere snelheden en kortere responstijden. Daarnaast zijn alle modellen voorzien van opslagfaciliteiten die kunnen wedijveren met die van een desktop-PC. Gebruikers hebben de beschikking over maximaal 2 TB HDD-opslagruimte, terwijl de L50-C/L50D-C tevens een combinatie van een ultrasnelle 128GB SSD en een high-capacity 1TB HDD (gelijktijdig geplaatst) ondersteunt. Ook 2TB of een SSHD van maximaal 1 TB kunnen worden geplaatst.

Windows 10-ready
De modellen uit de Satellite L-serie worden geleverd met Windows 8.1 voorgeïnstalleerd. Dit besturingssysteem is gratis op te waarderen naar Windows 10 bij release van de upgrade[3]. Om optimaal te kunnen profiteren van de belangrijkste functies van Windows 10 beschikken alle modellen over hardware en componenten die een vlotte performance garanderen en een dubbele microfoonset voor de best mogelijke Cortana[4]-ervaring, inclusief Clear Voice Capture en een sneltoets op het toetsenbord. De intelligentie van deze persoonlijke, digitale assistent zorgt ervoor dat hij zijn gebruiker leert kennen en diens leven op orde helpt te brengen, of het nu gaat om verkeersopstoppingen, herinneringen of een intuïtievere manier om het web te doorzoeken.

Kristalhelder klanktapijt
Dankzij de indrukwekkende entertainmentvoorzieningen van de laptops uit de Satellite L-serie kunnen gebruikers van films, muziek en games genieten in een verbluffende beeld- en geluidskwaliteit. Zo zijn alle modellen voorzien van ingebouwde Onkyo®-speakers - gefinetuned door Skullcandy en DTS® Sound-geluidsverbeteringstechnologie - die bij alle soorten media een kristalhelder klanktapijt produceren. Daarnaast biedt de L-serie de keuze uit verschillende beeldschermresoluties, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker. Bij de Satellite L50-C/L50D-C kan worden gekozen voor een Full HD- of HD-beeldscherm die beide borg staan voor fraai gedetailleerde beelden bij het bekijken van films of foto’s. De Satellite L70-C wordt geleverd met een HD+-scherm, met een Full HD-optie bij geselecteerde modellen.

Verbeterde connectiviteit
Naast grote prestaties en uitgebreide multimediafaciliteiten biedt de Satellite® L-serie een scala aan aansluitmogelijkheden voor alle gebruiksscenario's. Externe opslagmedia en extra randapparaten kunnen worden aangesloten via maximaal vier USB-poorten, waaronder een high-speed USB 3.0-poort met Sleep-and-Charge-functie. Alle modellen zijn voorts uitgerust met een HDMI®-poort, waarvan die op de Satellite L50-C in staat is beelden in levendige Ultra HD-kwaliteit naar compatibele beeldschermen te exporteren. Door gebruik te maken van wireless display-technologieën kan content op grotere schermen gedeeld worden, zonder dat daar kabels voor nodig zijn. Daarnaast beschikken alle modellen over Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 Wi-Fi®(802.11agn-ac) en Bluetooth 4.0, die zorgen voor hogere snelheden, meer capaciteit, een bredere dekking en een langere batterijlevensduur en waarmee de allernieuwste generatie van draadloze access points wordt ondersteund.

Beschikbaarheid en prijzen

De Satellite L50-C/L50D-C en L70-C zijn leverbaar vanaf eind juni 2015 tegen een adviesprijs vanaf €699,-.

Specificaties
 • Beeldscherm:
  • 39,6 cm (15,6”) Full HD (1.920 x 1.080) IPS of HD (1.366 x 768) LED-display   
  • 43,9 cm (17,3”) Full HD (1.920 x 1.080) of HD+ (1.600 x 900) LED-display
 • Processors: keuze uit maximaal vijfde generatie Intel® Core i7-processors of maximaal zesde generatie AMD A10-8700P Accelerated Processor (alleen L50D-C)
 • Grafische kaart:
  • L50-C/L70-C: maximaal NVIDIA® GeForce® 930M-graphics met NVIDIA® Optimus-technologie en 2 GB VRAM
  • L50D-C: maximaal AMD Radeon R6 M340DX Dual-graphics met AMD Enduro-technologie en 2 GB VRAM
 • SSD/HDD:
  • L50-C: combinatie van een ultrasnelle 128GB SSD met een high-capacity 1TB HDD of 1TB hybride SSHD en maximaal een 2TB HDD
  • L50D-C: maximaal 2 TB HDD, 256 MB SSD of 1 TB SSHD
  • L70-C: maximaal 2 TB HDD
 • Geheugen: maximaal 16 GB DDR3L RAM
 • Aansluitmogelijkheden: maximaal 4 x USB-poorten, 1 x HDMI®-uitgang met Ultra HD 4K-ondersteuning[5], 2-in-1 SD/MMC-slot met UHS-I-ondersteuning, draadloze displaytechnologieën
 • Communicatie: Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Bluetooth 4.0
 • Dubbele microfoonset met HD-webcamera, koptelefoon/microfoon-combipoort
 • Audio: Onkyo®-luidsprekers, afgesteld door Skullcandy, met DTS® Sound
 • Verkrijgbaar met of zonder Slim DVD Super-Multi (Double Layer)-drive, M-DISC-ready
 • Besturingssysteem: Windows 8.1 voorgeïnstalleerd, Windows 10 beschikbaar via gratis upgrade na release
 • Levensduur batterij: maximaal 6[6] uur
 • Kleur:
  • L50-C/L50D-C: satijngoud, rood, wit, paars, bruin, zwart
  • L70-C: satijngoud
 • Gewicht:
  • L50-C/L50D-C: maximaal 2,2 kg
  • L70-C: maximaal 2,8 kg
 • Afmetingen (B x D x H):
  • L50-C/L50D-C: 380 x 259,9 x 23,5 mm
  • L70-C: 412,7 x 279,4 x 26,5 mm
[1] Kleurkeuze landafhankelijk.
[2] Hoogte achterzijde, volgens Z-meting: 33,7 mm (2014) vs. 26,5 mm (2015).
[3] Windows 8.1 voorgeïnstalleerd. Gratis upgrade naar Windows 10 tot een jaar na release. Meer bijzonderheden: windows.com/windows10upgrade.
[4] Beschikbaarheid en uitvoering Cortana regioafhankelijk.
[5] Uitsluitend van toepassing op Satellite L50-C.
[6] Gebaseerd op MobileMark 2014.

Over Toshiba
Toshiba Corporation, een Fortune Global 500-bedrijf, levert toonaangevende oplossingen in de vorm van geavanceerde elektronische en elektrische producten en systemen in vijf strategische businessdomeinen: Energy & Infrastructure, Community Solutions, Healthcare Systems & Services, Electronic Devices & Components en Lifestyle Products & Services. Op basis van het commitment van de Toshiba Group, ‘Committed to People, Committed to the Future’, bevordert Toshiba wereldwijd activiteiten die groei door creativiteit en innovatie helpen waarborgen en bijdragen bij aan de totstandkoming van een wereld waarin mensen overal onder veilige en comfortabele omstandigheden leven.

Toshiba, in 1875 opgericht in Tokio, is vandaag de dag de spil in een mondiaal netwerk van meer dan 590 bedrijven en 200.000 werknemers en een jaaromzet van ruim 6,5 biljoen yen (63 miljard US dollar).

Toshiba Information Systems Benelux maakt deel uit van Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland, een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokio.

Meer informatie over Toshiba is te vinden op: www.toshiba.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Simon Bontje
Tel. +31 (0)76 - 5438712
simon.bontje@toshiba.nl
 
The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 5656850
ankevdv@communicationforce.com

De informatie in dit persbericht is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Toshiba Information Systems Benelux kan er echter niet voor instaan dat deze informatie juist en/of volledig is. Aan de inhoud van het persbericht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
Alle in dit persbericht vermelde handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaar. De exacte productspecificaties zijn afhankelijk van het model en de lokale beschikbaarheid.