GlobalOrange start samenwerking met cloud-hosting specialist Unitt

Amsterdam, 15 juni 2015 – GlobalOrange sluit een strategische samenwerkingsovereenkomst met Unitt voor het leveren van high-performance schaalbare infrastructuur op basis van de Amazon Web Services-cloud. Klanten van de softwareontwikkelaar kunnen hierdoor zonder downtime applicatie-deployments doorvoeren en vertrouwen op een veilig en stabiel online platform voor hun SaaS-producten.

Voor een bedrijf als GlobalOrange dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van SaaS-applicaties, is de gebruikte cloud-infrastructuur uiterst belangrijk. “SaaS kan niet zonder goede cloud-infrastructuur", zegt Yvo Gortemaker, directeur van GlobalOrange. “Om een applicatie soepel te laten werken, moeten de applicatie en de onderliggende infrastructuur naadloos op elkaar aansluiten. Unitt levert ons de infrastructurele bouwstenen waarop wij snel nieuwe software voor onze klanten kunnen ontwikkelen, met de best mogelijke prestaties."

Continuous integration en deployment
Unitt levert managed services op basis van public en private cloud, met een specialisatie in Amazon Web Services. Volgens Jethro Wallenburg,  CCO Public Cloud Services van Unitt, neemt het gebruik van AWS de laatste jaren aanzienlijk toe in Nederland. "Bedrijven zien hoe betrouwbaar en kostenefficiënt AWS is voor het bouwen van cloud-infrastructuren," zegt Wallenburg. “GlobalOrange waardeert onze expertise bij het uitrollen en beheren hiervan, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de applicatieontwikkeling."
Een belangrijk voordeel van de door Unitt ingerichte AWS-cloud is dat klanten een continuous integration en deployment-strategie kunnen volgen. Dit houdt in dat zij nieuwe applicatie wijzigingen snel en zonder impact kunnen doorvoeren, en hun omgeving probleemloos kunnen opschalen of verkleinen. Een ander voordeel is dat nieuwe test- en ontwikkelomgevingen ook snel toegevoegd kunnen worden.

E-commerce en SaaS
Unitt levert onder andere infrastructuur aan klanten als Softwear, Coolcat en Innovation Factory. Samen met GlobalOrange heeft het bedrijf onder andere Ticketscript en Ayton als klant. Met name SaaS- en e-commerce-bedrijven kunnen niet zonder een infrastructuur die altijd goed presteert, ongeacht het aantal gebruikers, en die nooit offline is. Gortemaker: “GlobalOrange en Unitt zien de performance en security van de applicaties van onze klanten als een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit is een belangrijke meerwaarde voor bedrijven die bijvoorbeeld met andere partijen niet in staat waren om succesvolle SaaS-applicaties te ontwikkelen."
 
***


Over GlobalOrange
GlobalOrange is een Amsterdamse softwareontwikkelaar van gebruiksvriendelijke maatwerkapplicaties met een grote technische complexiteit. De integratie van ‘best of breed’-oplossingen en de nieuwste technieken staan hierbij centraal, aangevuld met een transparante werkwijze. Zo ontwikkelt GlobalOrange innovatieve en toekomstvaste oplossingen die een wezenlijke bijdrage leveren aan het onderscheidend vermogen van klanten, van grote corporaties tot IT-intensieve bedrijven. GlobalOrange won in 2012, 2013 en 2014 een FD Gazellen Award, in 2013 de Red Herring Europe 100 Award en is in 2012, 2013 en 2014 opgenomen in de Deloitte Fast50. Sinds 2014 staat GlobalOrange in de Top-10 Beste Werkgevers van NRC. Voor meer informatie: www.globalorange.nl.

Over Unitt
Unitt ontwikkelt, bouwt, en beheert ICT-platformen op basis van Public en Private Cloud en biedt daarop de harde garanties waarom de grootzakelijke markt vraagt, ook wel ‘Service Level Agreements’ genoemd. Unitt zet daartoe een unieke mix van technologieën en processen in, die - samen met de vérregaande automatisering van haar CODE™ - leiden tot extreme niveaus van continuïteit, flexibiliteit en beveiliging.
 
# # #

Dit persbericht en aanvullend beeldmateriaal is ook online te vinden.

Meer informatie voor de pers:

L&DJ PR
Onno Louwen
T 020 2050 429
E yvo@globalorange.nl

GlobalOrange
Yvo Gortemaker, directeur GlobalOrange
Haarlemmerstraat 124, 1013 EX Amsterdam
T 020 624 2152
E yvo@globalorange.nl