Waterland neemt participatie in Intelligent Group

Gent/Antwerpen, 13 juni 2015 - De Belgisch-Nederlandse participatiemaatschappij Waterland Private Equity Investments (Waterland) gaat groeikapitaal verstrekken aan de Intelligent Group, de Belgische marktleider in het ontwikkelen en aanbieden van hostingdiensten.

Intelligent werd opgericht in 1999 door Jonas Dhaenens met het merk Combell en groeide de jongste jaren uit tot de belangrijkste leverancier van hosting diensten in België, met een sterke poot in Nederland. De onderneming is vooral gekend via zijn sterke hosting merken Combell en Unitt. Combell focust zich op het aanbieden van hostingdiensten gaande van domeinnamen, e-mail en webhosting tot  managed server diensten en aanverwante producten voor KMO’s en grote bedrijven. Unitt spitst zich uitsluitend toe op complexe managed cloud hostingoplossingen op maat van de klant voor e-commerce, high-traffic sites, Software-As-A-Service platformen en business critical applications.

Om haar Europese groeistrategie in de toekomst versneld verder te zetten, besliste Intelligent recent haar kapitaalstructuur te versterken. Daartoe heeft het bedrijf nu Waterland als financiële partner aangetrokken. Waterland zal Intelligent met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan met de verdere groei van de groep.

Stichter en CEO Jonas Dhaenens stelt: “De laatste jaren is de Europese hosting markt sterk gegroeid door een toenemende vraag naar een kwaliteitsvolle online aanwezigheid door onze klanten, alsook een toenemende outsourcing trend naar gespecialiseerde aanbieders van hosting en cloud diensten zoals Intelligent. Het langetermijnpartnership met Waterland geeft ons extra slagkracht om ons ambitieus groeiprogramma versneld te verwezenlijken.”

“Voor Waterland past de investering in Intelligent perfect in onze strategie om te investeren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen die de ambitie hebben om een leidende positie te verwerven in hun sector”, aldus Cedric Van Cauwenberghe, Partner Waterland Private Equity Investments.

Over Intelligent
Intelligent is een bedrijvengroep met gerespecteerde hostingmerken zoals Combell, Easyhost, Register en Unitt. De groep biedt diensten aan die gaan van domeinnamen, e-mail en hostingoplossingen, tot complexe infrastructuurprojecten op maat voor grote en internationale bedrijven. De Gentse IT-groep telt meer dan 150 medewerkers.

Combell is marktleider in shared hosting in België. Combell biedt 24/7 ondersteuning, in drie talen, via een gratis 0800-nummer in België en Nederland en bedient meer dan 50.000 klanten. De gestandaardiseerde hostingdiensten zoals domeinnamen, webhosting, e-mail, online fax, website builder, … worden aangeboden via één in-house gebouwd controlepaneel op een next-generation geclusterde hostingomgeving. Combell heeft eveneens een uitgebreid wholesalekanaal met diverse oplossingen om Combell producten onder een andere naam of zelfs white-labelled aan te bieden.

Unitt ontwikkelt en beheert zakelijke hostingdiensten op Public Cloud (zoals Amazon Web Services en Azure) en Private Cloud met diepgaande kennis van de modernste technologieën. Het biedt daarbij een oplossing voor de meest veeleisende applicaties en websites, dankzij harde garanties op serviceniveau. Met 24/7 ondersteuning in de taal van de klant en direct contact met de engineers die de infrastructuur beheren, onderscheidt zij zich van de markt. Unitt laat zich vooral opmerken in vier productgroepen: business critical applications, high traffic websites, e-commerce en SaaS-platformen. Alle producten worden gebouwd met de nieuwste hoogwaardig technologische componenten.

www.intelli.gent          www.combell.com              www.unitt.com

Over Waterland Private Equity Investments
Waterland is een onafhankelijke Belgisch-Nederlandse participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde marktexpertise stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien.

Waterland fungeert als actieve aandeelhouder in zijn deelnemingen, en speelt een belangrijke rol in hun strategische en operationele ontwikkeling, groei en prestaties. Met behulp van het ervaren en ondernemende investeringsteam streeft Waterland ernaar om ambitieuze ondernemers te helpen een sterke marktpositie te veroveren in het huidige steeds meer concurrentiegerichte ondernemingsklimaat. Waterland heeft geïnvesteerd in 57 platformbedrijven en heeft daarnaast 250 overnames uitgevoerd om deze platformbedrijven uit te breiden.

Waterland heeft sinds zijn oprichting in 1999 consistent hoge beleggingsresultaten gerealiseerd. Het is de op één na meest consistent presterende ‘buy-out’-fondsbeheerder ter wereld volgens het 2015 Preqin Consistent Performers in Global Private Equity & Venture Capital Report, februari 2015, en het is de tweede wereldwijde participatiemaatschappij volgens de vijfde jaarlijkse HEC/Dow Jones Private Equity Performance Ranking, samengesteld door prof. Gottschalg van HEC Paris Business School, januari 2015.

Waterland is gevestigd in België (Antwerpen), Nederland (Bussum), Duitsland (München en Düsseldorf) en Polen (Warschau), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 4 miljard.

www.waterland.nu

Noot voor de pers (niet voor publicatie):
Voor meer informatie, gelieve één van volgende personen te contacteren: 
Jonas Dhaenens, CEO Intelligent, jonas@intelli.gent , +32 479 78 78 78
Cedric Van Cauwenberghe, Partner Waterland Private Equity Investments, vancauwenberghe@waterland.be, +32 3 292 96 60