UEFA verlengt samenwerking met vaste ICT-dienstverlener Interoute

Interoute levert de komende vier jaar de ICT-infrastructuur voor UEFA’s websites, voetbaltoernooien en voor de bedrijfsvoering

Amsterdam, 15 juni 2015 – Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, en Europese voetbalbond UEFA (Union of European Football Associations) hebben hun samenwerkingsovereenkomst met vier jaar verlengd. De overeenkomst heeft betrekking op de ICT-infrastructuur en -services voor de voetbalcompetities, websites, evenementen en bedrijfsvoering van de UEFA. Bijna alle applicaties en systemen van UEFA, inclusief de website UEFA.com en de beheeromgeving (Football Administration Management Environment – FAME) voor het managen van onder meer de Champions League en het EURO 2016-toernooi, worden gehost en beheerd in het cloudnetwerk van Interoute.

UEFA.com trekt jaarlijks ruim 80 miljoen bezoekers uit meer dan 200 landen, met een verwachte piek volgend jaar van 160 miljoen bezoekers tijdens het Europees kampioenschap UEFA EURO 2016. De applicatie FAME is de basis voor alle toernooilogistiek voor spelers, sponsors, gasten en media en biedt jaarlijks toegang aan meer dan 12.000 gebruikers uit 173 landen. In de nieuwe overeenkomst is vastgelegd dat Interoute het ICT-team van UEFA blijft ondersteunen bij de bedrijfskritische systemen, zoals het dat al sinds 2011 succesvol doet.

Tijdens deze nieuwe contractperiode wil UEFA een aantal nieuwe diensten lanceren, zoals Interoute Hosted Microsoft Lync, Bring Your Own Device (BYOD) en andere toepassingen die mogelijk zijn op de uitgebreide cloudnetwerkinfrastructuur van Interoute. Speciaal voor UEFA heeft Interoute een flexibel SLA-model ontwikkeld, waarmee het niveau van de SLA makkelijk aangepast kan worden aan de specifieke vereisten van een competitie of evenement. Dankzij dit dynamische SLA-model kan UEFA een gegarandeerde 100%-beschikbaarheid tijdens live-wedstrijden heel goed afwisselen met de meer standaard uptime-vereisten voor de backoffice-systemen tijdens ‘normale’ dagen.

Daniel Marion, hoofd ICT van UEFA: “Het cloudnetwerk van Interoute levert de infrastructuur voor 98% van alle ICT-diensten die UEFA biedt; van digitale media tot en met de belangrijke backoffice-activiteiten. Interoute snapt hoe het er bij ons aan toegaat bij evenementen en heeft daarvoor het flexibele beheermodel dat aansluit bij de ICT-systemen die we gebruiken voor de belangrijkste voetbalcompetities van de wereld. Interoute is enerzijds groot genoeg om de innovatieve oplossingen te kunnen bieden waarmee wij onze bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen, maar is anderzijds zo georganiseerd dat we altijd rechtstreeks contact hebben met de juiste mensen.”

Martijn ten Kate, countrymanager bij Interoute in Nederland: “Met de ondersteuning van het ICT-team van UEFA speelt Interoute een belangrijke rol voor de wereldwijde fans van het Europese voetbal. We zijn erg trots op onze nauwe samenwerking met UEFA en op de bijdrage van ons krachtige cloudnetwerk aan het leveren van snelle, nieuwe en waardevolle diensten aan de fans over  de hele wereld.”

###

Over UEFA
UEFA (Union des Associations Européennes de Football) is de bestuursorganisatie van het Europese voetbal. UEFA is politiek georganiseerd als representatieve democratie voor de 53 leden die worden ondersteund door 19 gespecialiseerde comités die het UEFA-beleid vormgeven, op thema’s als de nationale competities, scheidsrechters en clublicenties. UEFA is een not-for-profit organisatie die inkomsten weer inzet voor de ontwikkeling van het voetbal, volgens de missie om het Europese voetbal op elk niveau van het spel te promoten en te beschermen. Voor meer informatie: www.uefa.com.

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het grootste platform voor clouddiensten van Europa, dat meer dan 67.000 kilometer glasvezel, 12 eigen Premium Hosting-datacentra, dertien Virtual Data Centers en 31 colocatiecentra en nog eens 195 geconnecteerde partnerdatacentra door geheel Europa heeft. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient grootzakelijke klanten en multinationals, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis vormt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: www.interoute.nl/. Volg ons op ook Twitter: @InterouteNL.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Jonker, telefoon: +31 (0)23 555 34 24, e-mail: marjolein@yellow-communications.com