Elektronisch communiceren; veilig en vertrouwd

HEERENVEEN – 29 MEI 2015 Vanaf 1 maart 2017 moeten alle inhoudingsplichtigen, die voor de belastingaangifte gebruik maken van software, hun Aangifte Loonheffingen via Digipoort aanleveren. Het aanleveren via Digipoort is alleen mogelijk als de software daarvoor geschikt is. Als een van de eersten in Nederland biedt Pantheon Automatisering een betrouwbare oplossing om aangifte te doen via het nieuwe ‘kleineberichtenkanaal’ Digipoort WUS. Daarnaast biedt Pantheon ondersteuning bij het ‘groteberichtenkanaal’ Digipoort FTP.

Digipoort
Elk jaar worden meer Standard Business Reporting (SBR) berichten verstuurd tussen bedrijven en overheid. Via Digipoort worden die gegevens betrouwbaar, snel en veilig uitgewisseld. Instanties als de Belastingdienst, UWV, Douane en Rijkswaterstaat werken al langer met Digipoort.

Op dit moment maken veel bedrijven nog gebruik van de kanalen BAPI om kleine berichten, en FOS om grote berichten te versturen. Deze mogelijkheden vervallen per 1 maart 2017. Uiteraard hoeven bedrijven niet tot die datum te wachten met het overstappen op Digipoort. “Digipoort kan nu gebruikt worden dus bedrijven doen er verstandig aan zich nu al te oriënteren op geschikte software, zodat ze al bij het aflopen van hun huidige BAPI-certificaat direct kunnen overstappen”, aldus Hans Siekerman, commercieel directeur bij Pantheon. Naast geschikte software hebben bedrijven ook het PKI-overheid servicecertificaat nodig.

Secure Transfer
Om de gegevensuitwisseling tussen uw software en Digipoort veilig te laten verlopen, is Secure Transfer ontwikkeld. Secure Transfer zorgt voor een veilige en betrouwbare elektronische communicatie met overheid en banken. Ook voor de Aangifte Loonheffingen kunnen bedrijven gebruik maken van Secure Transfer.  “Secure Transfer draait op de betrouwbare IBM server (Power System). Het kan geïnstalleerd worden op een eigen server, maar het is ook beschikbaar als cloudoplossing. Gebruik van deze cloudoplossing heeft als bijkomend voordeel dat de gegevensuitwisseling gebeurt onder het verzamelcertificaat van Pantheon waardoor het zelf aanschaffen van dit certificaat niet nodig is.”

Pantheon Automatisering B.V.
K.R. Poststraat 101-2
8441 EN  Heerenveen

T: +31 (0)513-657357
F: +31 (0)513-654695
E: info@pantheon-automatisering.nl
W: www.pantheon-automatisering.nl