IBAN biedt nieuwe kansen voor app-bouwers en game-ontwikkelaars.

Betalen met IBAN biedt zowel gebruikers als ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden.

Inmiddels is het IBAN-nummer bij iedereen wel een bekend gegeven. Het onthouden van het IBAN-nummer levert nog wel uitdagingen op. En betalen met IBAN van apps en games kan nog wel makkelijker worden gemaakt. PayIBAN is een betaaldienst die is gericht op eenvoudig betalen van apps en games met een IBAN-nummer.

De digitale werkbon-app (www.werkbonapp.nl) is een mooi voorbeeld. Voor deze app betaal je een maandelijks bedrag die automatisch van je bankrekening wordt afgeschreven. Je betaalt gewoon met je IBAN-nummer. Eenmalig geeft je een digitale machtiging af via PayIBAN en de rest gaat vanzelf.

Steeds meer app-bouwers en game-ontwikkelaars ontdekken de voordelen van doorlopende IBAN-betalingen. Want maandelijkse betalingen door klanten betekent ook maandelijkse inkomsten. En een vaste inkomstenstroom betekent dat je ook doorlopend kunt blijven ontwikkelen. Dat is en wordt de basis voor iedere succesvolle app of game.

Want een succesvolle app of game waar je nu eenmalig voor betaalt, levert nu ook maar eenmalig een groot bedrag aan inkomsten op. Zodra dit geld op is, houdt ook vaak de (door)ontwikkeling van de app of game op en daarmee is ook het einde van de app of game snel in zicht.

Betalen met IBAN biedt app-bouwers en game-ontwikkelaars nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Niet alleen qua inkomstenstroom, maar vooral ook in functionaliteiten. Want één of meerdere functionaliteiten in een app of game kunnen eenvoudiger in een maandelijkse vergoeding worden omgerekend en worden aangeboden aan gebruikers.

De Strava-app (www.strava.com) is een mooi voorbeeld. De populaire app wordt veel door sporters waaronder wielrenners gebruikt. Wil je fietsroutes van andere gebruikers downloaden, dan moet je een ‘premium’-abonnement nemen voor een vast bedrag per maand. Je kunt dan de exacte route downloaden en overzetten naar je fietsnavigatie. Je rijdt dan exact dezelfde route én belangrijker: het is dé manier om je snelste tijden op die route te verbeteren, zodat je hoger in de ranglijsten van die route komt te staan. Want dat wil iedere wielrenner : King of the mountain (KOM) worden. We weten als wielrenner dat we allemaal geen Alberto Contador zijn. Onze fietsmaten laten zien dat we net iets sneller zijn is wel goed voor het ego van iedere wielrenner. Want als je sneller bent dan de KOM, dan ontvangen anderen automatisch hierover een melding op hun smartphone….

Zo zijn er veel meer functies te bedenken die nuttig en waardevol zijn voor gebruikers. Deze kunnen echter alleen worden ontwikkeld als er een vaste (maandelijkse) inkomstenstroom tegenover staat. Betalen met IBAN biedt gebruikers om een app of game (of extra functies) tegen een vast bedrag per maand, kwartaal, half jaar of per jaar te betalen.

Het voordeel van IBAN betalingen is dat het in ruim 33 landen als betaalmiddel kan worden gebruikt. Welke functies tegen welk bedrag moeten worden aangeboden is de eerste uitdaging die app-bouwers en game-ontwikkelaars moeten aangaan. Is dat eenmaal bepaald, dan gaan zowel aanbieders als gebruikers van apps en games een mooie toekomst tegemoet.