Cloud Services Provider Solid Partners brengt datacenter infrastructuur onder bij ITB2 in Apeldoorn

Apeldoorn, 26 mei 2015 – Het management van Solid Partners, een landelijk opererende cloud- en virtualisatie services provider uit Deventer met een sterke aanwezigheid binnen het MKB waaronder veel organisaties in het notariaat, heeft de datacenter infrastructuur van zijn klanten ondergebracht bij ITB2 Datacenters. Het in 2013 opgeleverde datacenter van ITB2 in Apeldoorn biedt Solid Partners een energie-efficiënte en redundante colocatie omgeving inclusief de nodige connectiviteit, dichtbij huis zodat de eigen engineers snel ter plekke kunnen zijn voor onderhoudswerkzaamheden en calamiteiten.

Solid Partners begon in 2001 als lokaal automatiseringsbedrijf voor MKB bedrijven in de regio Deventer. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een leverancier van cloud- en virtualisatie oplossingen met een eigen NOC (Network Operations Center) in Deventer en afnemers door heel Nederland – inclusief internationaal opererende klanten. Solid Partners is met name sterk vertegenwoordigd binnen de MKB markt waaronder veel organisaties binnen het notariaat.

De cloud services provider levert behalve on-site automatiseringsdiensten een breed spectrum aan cloud gebaseerde Microsoft oplossingen, waaronder Exchange, Sharepoint, Lync, Office 365, maar bijvoorbeeld ook Citrix Desktop, Exact, en cloud-gebaseerde camera beveiligingsoplossingen; evenals hosted VoIP diensten en hosting infrastructuur oplossingen waaronder VPS en colocatie.

Om de cloud gebaseerde diensten te kunnen leveren, gebruikte het management van Solid Partners tot nu toe twee datacenters in respectievelijk Amsterdam en Enschede. Het bedrijf was echter op zoek naar een datacenter aanbieder die op een centrale plek in Nederland - dichtbij huis - carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden. De keuze viel op ITB2 Datacenters, op het energie-efficiënt ingerichte datacenter van ITB2 in Apeldoorn dat vanwege zijn energie-efficiëntie in 2013 een finaleplek behaalde bij de internationale DatacenterDynamics EMEA Awards.


Het energie-efficiënte datacenter van ITB2 in Apeldoorn

Regionale datacenters

“Ik geloof in de kracht van efficiënt gemanagede regionale datacenters met een goede connectiviteitsinfrastructuur,” zegt Herbert Voordes, algemeen directeur en eigenaar van Solid Partners. “Onze cloud services maken een steeds groter deel uit van ons totale automatiseringsaanbod. Het betekent dat wij steeds meer diensten online en dus gecentraliseerd vanuit het datacenter leveren. Onze engineers moeten dus regelmatig een keer in het datacenter werkzaamheden uitvoeren en daarom mogen de aanrijtijden niet te groot zijn. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn biedt ons de nieuwste en modernste datacenter technieken en de hoogste graad van beveiliging, op slechts 5 minuten rijden vanaf Deventer.”

Bij het inrichten van de datacenter infrastructuren voor de verschillende cloud services, gebruikt Solid Partners altijd A-merken. De firewalls komen bijvoorbeeld van Juniper en de core switches komen van HP. Die A-merk kwaliteit zocht Solid Partners ook in zijn colocatie aanbieder. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet in het datacenter van ITB2 in Apeldoorn ben geweest,” zegt Voordes. “Ik ken het datacenter van ITB2 in Deventer wel, daar heb ik zelf al een keer gekeken, maar in het geval van Apeldoorn ben ik afgegaan op het oordeel van mijn collega’s. Zij hebben mij laten weten dat het datacenter in Apeldoorn eersteklas kwaliteit is met gebruik van de modernste, bewezen technologieën. Alles is zeer redundant uitgevoerd, wat voor onze klanten belangrijk is omdat het zorgt voor continuïteit en hoge up-time.”

Channel positionering

“Onder andere onze operationeel directeur was laaiend enthousiast en zwaar onder de indruk van het datacenter dat door ITB2 in Apeldoorn is ontwikkeld,” zegt Voordes. “Daarnaast is connectiviteit en ook de redundantie in stroomvoorziening voor ons belangrijk, evenals de beveiliging. Bij het datacenter in Apeldoorn zijn die voorzieningen perfect voor elkaar. Met behulp van biometrie is bijvoorbeeld de hoogste graad van beveiliging aangebracht. Ook de medewerkers die de apparatuur moesten plaatsen, die internationaal al heel wat datacenters van binnen hebben gezien, waren zeer enthousiast. Mijn conclusie was daarom, als meerdere mensen van Solid Partners zó enthousiast zijn dan moet het datacenter wel high-tech zijn.”

Voor Solid Partners is de specifieke positionering van ITB2 Datacenters binnen de ICT toeleveringsketen eveneens een belangrijk gegeven. Voordes: “De datacenter dienstverlening van ITB2 stopt waar wij verder gaan, en andersom. Racks met goede connectiviteit, maximale redundantie in stroomvoorziening en beveiliging, dat zijn zaken waar ITB2 goed in is. Dat is een specialisme en zeker niet onze core business. Wijzelf zijn goed in cloud-gebaseerde diensten op het gebied van kantoorautomatisering. Dat ITB2 alleen colocatie doet is voor ons belangrijk. Wij nemen onze klanten namelijk regelmatig mee naar het datacenter. Als channel partners moet je elkaar in zo’n geval 100 procent kunnen vertrouwen, je moet geen concurrenten van elkaar zijn. Gelukkig is de channel positionering van ITB2 helder.”

---------------------------------

Over ITB2 Datacenters B.V.

ITB2 Datacenters (www.itb-kwadraat.nl) is een aanbieder van colocatie diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, zorginstellingen, MKB  en managed service providers (MSP’s). ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier 2 datacenter in Deventer (sinds 2007) en een hypermodern Tier 3 geaccrediteerd datacenter in Apeldoorn (sinds 2013).

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. Het bedrijf biedt colocatie die voldoet aan de verschillende normeringen op het gebied van veiligheid, milieu en compliance, waaronder ISO/IEC 27001, ISO 14001, ISO 9001, NEN 7510, en PCI DDS 3.0. Het energie-efficiënte ontwerp van ITB2’s datacenter in Apeldoorn kreeg in 2013 internationale erkenning via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013. De energie-efficiënte infrastructuur maakt tevens gebruik van windenergie (WaarborgWind), om klanten een zo milieuvriendelijk mogelijke datacenter oplossing te bieden.

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van Informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels ligt de focus van ITB2 Datacenters in de basis op colocatie diensten en toegevoegde diensten binnen het datacenter.

---------------------------------

Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407