Datum: (1248 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Commvault optimaliseert transitie naar de cloud door public- en hybrid-clouddata te transformeren naar waardevolle strategische bedrijfsmiddelenUtrecht, 19 mei 2015 Commvault (Nasdaq: CVLT), specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, introduceert verschillende uitbreidingen binnen zijn productportfolio. Daarmee zijn bedrijven beter in staat te profiteren van de volgende golfbeweging in cloudadoptie door hun data in public en hybrid clouds om te vormen tot waardevolle strategische bedrijfsmiddelen. Met de lancering van Commvault Cloud Disaster Recovery, Commvault Cloud Development and Test, Commvault Cloud Gateway en Commvault Cloud Replication speelt Commvault in op de actuele kritische eisen van bedrijven.

Nu bedrijven hun data blijven verplaatsen naar public en hybrid clouds, zoeken ze naar mogelijkheden om kosten te reduceren, de benutting te verhogen en het beheer van silo’s te vereenvoudigen. De nieuwste cloudoplossingen van Commvault zijn erop gericht de waarde van cloudinvesteringen te vergroten door het bieden van tools voor automatisering en orkestratie. Deze zijn verregaand geïntegreerd met toonaangevende cloudplatforms voor disaster recovery, migraties, back-up en archivering.

“Bedrijven stappen over op de cloud voor hun applicaties en om de ‘time to value’ te versnellen”, zegt Sabrinath Rao, hoofd van de Cloud Business Unit van Commvault. “Onze oplossingen maken het voor klanten veel makkelijker om waarde te halen uit hun cloudinvesteringen. Dat is mogelijk door het verregaand integreren van de on-premise en cloudinfrastructuurworkflows, waarbij ze starten met de data en vervolgens uitbreiden naar toegangscontrole en gebruiksoptimalisering. Deze nieuwe cloudoplossingen, gecombineerd met ons leiderschap in dataprotectie en informatiemanagement, maken ons de trusted advisor voor klanten die willen overstappen naar de cloud.”

Commvault Cloud Disaster Recovery ondersteunt grootschalige recovery in de cloud

Klanten zoeken naar manieren om de hersteltijden te reduceren door back-up naar de cloud in te zetten als een ideaal model voor off-site databescherming. Tegen de achtergrond van de steeds lagere kosten van cloud computing is Cloud Disaster Recovery van Commvault een waardevolle eerste stap met een laag risico. Deze oplossing biedt de volgende mogelijkheden.
  • Recovery in de cloud, ongeacht het on-premise model of de gebruikte hypervisor (VMware, Hyper-V,) of locatie (public/private/hybrid).
  • Consistent op policy’s gebaseerd beheer door uitbreiding van VM-provisioning en workflows van on-premise naar de public/hybrid cloud.
  • Volledige disaster recovery als operationele realiteit voor alle typen workloads door te voorzien in volledige data-restores naar VM’s in IaaS.
Commvault verstevigt datagebruik in de cloud met uitbreidingen op het gebied van test en ontwikkeling, gateway en replicatie

Om bedrijven te ondersteunen bij het benutten van herhaalbare processen voor de operationele inzet van de cloud, breidt Commvault zijn portfolio uit met de modules Cloud Development and Test, Cloud Gateway en Cloud Replication.
  • Cloud Development and Test – deze module verbindt VM-provisioning en workflows, en past die toe op het beheer van het gebruik van ontwikkel- en testomgevingen in de cloud. Naast verminderde administratieve overhead zijn infrastructuurmanagers er ook van verzekerd dat kosten niet snel oplopen.
  • Cloud Gateway – voortbouwend op het succes van de appliance, is de softwaregebaseerde gateway een uitbreiding op de overall cloud-appliance-strategie van Commvault. De Cloud Gateway vergroot de back-upflexibiliteit en -prestaties, en breidt de bescherming uit van on-premise naar de cloud.
  • Cloud Replication – deze module completeert de cloudmogelijkheden van Commvault door klanten te voorzien van keuzevrijheid, flexibiliteit en snelheid voor wat betreft het migreren van data naar de cloud.
“De cloud ontwikkelt zich snel van pure back-upvoorziening naar een echt middel om te gebruiken als productieomgeving”, zegt Phil Goodwin, Research Director bij IDC. “Die transitie vereist kosteneffectieve en efficiënte toegang tot de mogelijkheden voor het versnellen van datacloud-recovery en migratie, zoals Commvault die nu lanceert.”

Achtergrond Lees meer Over Commvault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan Commvault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van Commvault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico’s. De Simpana-softwaremodules van Commvault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen Commvault levert. Commvault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Tinton Falls, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.

Voor meer informatie:
Progress Communications
Inger Hund
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: commvault@progresscommunications.nl