Emerson Network Power breidt innovatieve productreeks met indirecte vrije koeling door verdamping uit: Liebert® EFC

De nieuwe Liebert EFC 300 biedt nog meer capaciteit en koelvermogen in één enkele unit

Breda, 13 april 2015Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert de jongste telg van de Liebert® EFC-productfamilie, de Liebert EFC 300. Hiermee breidt het bedrijf de productreeks die in december 2014 werd gelanceerd verder uit.

Het nieuwe systeem dat indirecte vrije koeling door verdamping levert en nu verkrijgbaar is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), biedt verbeterde prestaties evenals extra capaciteit en koelvermogen tot 350 kW in één enkele unit. Dankzij deze toegenomen capaciteit kunnen middelgrote tot grote datacenters hun bedrijfspand nu efficiënt koelen met behulp van een minimaal aantal units, wat leidt tot verdere besparingen in bedrijfskosten, ruimte en energieverbruik.

“Ons doel is om voortdurend oplossingen te leveren die voldoen aan de unieke vereisten van al onze klanten. Dit laatste product, dat specifiek is ontworpen voor middelgrote tot grote datacenters, biedt een groot aantal voordelen, waaronder uitgebreide, efficiënte koelcapaciteit en verdere kostenbesparingen”, zegt Roberto Felisi, directeur productmarketing van Thermal Management, Emerson Network Power in EMEA. “Met deze toevoeging aan de Liebert EFC-productreeks en ons Thermal Management-portfolio kunnen we onze klanten voorzien van een nog uitgebreider productaanbod, en daardoor van de beste technologie die past bij de specificaties van hun datacenter.”

De Liebert EFC is uitgerust met de meest geavanceerde industriële technologie en omvat een koeltechnologie met indirecte lucht-lucht-warmtewisseling en verdampingskoeling. Door het waterverdampingsproces kan deze technologie een pPUE (partial Power Usage Effectiveness) van 1,03 bereiken, hetgeen gelijk staat aan een jaarlijkse besparing op de energiekosten van ongeveer € 280.000 in vergelijking met een pPUE-niveau van 1,3 voor een datacenter van 1 MW.

Dit geavanceerde systeem wordt aangevuld met uitgebreide onderhoudsmogelijkheden door de LIFE™-service van Emerson Network Power voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Vanuit dedicated LIFE-centra analyseren experts van Emerson Network Power apparatuurgegevens en -trends voor proactief onderhoud en adviseren zij maatregelen om de beste operationele prestaties te garanderen.

In de hypermoderne testruimte voor verdampingskoeling, de Evaporative Cooling Validation Area, in het Thermal Management Customer Experience Center in Padua, Italië, kunnen klanten met eigen ogen de prestaties van de unit aanschouwen onder uiteenlopende omstandigheden. Deze testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio – en dit alles met een voortreffelijke meetnauwkeurigheid van +/- vijf procent.

“De Evaporative Cooling Validation Area biedt onze klanten de mogelijkheid demonstraties en simulaties van de unit te bekijken voordat zij deze aanschaffen en installeren in hun datacenter. Dit biedt niet alleen volledige transparantie rondom de prestatiecijfers van de Liebert EFC, maar geeft klanten ook toegang tot ons team van specialisten”, voegt Roberto Felisi toe.

Dankzij de gepatenteerde besturingslogica, die exclusief verkrijgbaar is bij Emerson Network Power, kunnen Liebert EFC-units de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten optimaliseren, waardoor precies wordt voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server en wordt gegarandeerd dat er geen energie wordt verspild. Daarnaast analyseert de geavanceerde iCOM-besturing nauwkeurig de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit, waardoor de kosten nog beter te beheersen zijn. De Liebert EFC-units zijn ook ontworpen om in allerlei omgevingsomstandigheden te werken en zich aan te passen aan de omgeving buiten en de door het datacenter vereiste koeling.

Voor meer informatie over de Thermal Management-producten van Emerson Network Power bezoekt u www.EmersonNetworkPower.nl of klikt u hier om een video over de Thermal Management-productreeks te bekijken.

# # #

Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), levert software, hardware en diensten voor het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van datacenters en faciliteiten in de gezondheidszorg en de industrie. Emerson Network Power is een betrouwbare industriële leverancier van slimme infrastructuurtechnologieën. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen voor het beheer van datacenterinfrastructuren, die de kloof tussen IT en facility management dichten. De efficiëntie en de beschikbaarheid van de oplossingen zijn onverminderd hoog, ongeacht de benodigde capaciteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door lokale servicetechnici van Emerson Network Power. Meer informatie over de producten en diensten van Emerson Network Power is te vinden op www.EmersonNetworkPower.nl.

Over Emerson
Emerson (NYSE: EMR, gevestigd in St. Louis (VS)) brengt als geen andere wereldwijde marktspeler technologie en engineering samen in de vorm van innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf kent daartoe vijf verschillende divisies: procesbeheer, industriële automatisering, noodstroomvoorziening, klimaattechnologie en commerciële en residentiële oplossingen. De omzet in het boekjaar 2014 bedroeg 24,5 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar www.Emerson.com.


Contact:
LVTPR
Nienke Geudeker / Gijs van Beek
Tel nr.:030 – 65 65 070
emersonnetworkpower@lvtpr.nl