Datum: (1194 dagen oud)
Bedrijf:

Anchormen versterkt Enterprise Big Data oplossing met Metadatamanagement

Samenwerking tussen Anchormen en Waterline DataAmsterdam/ Groningen, 9 april 2015 - Het Nederlandse Anchormen is een officiële samenwerking voor de Benelux aangegaan met Waterline Data, leverancier van de Metadatamanagement oplossing voor Big Data Hadoop omgevingen. De unieke samenwerking laat organisaties profiteren van een Enterprise Datalake (-hub) oplossing waardoor de meest geschikte en meest betrouwbare data makkelijk gevonden kan worden voor verkenning en analyse doeleinden.

Big Data is de (al dan niet realtime) verwerking en statistische analyse van zeer grote hoeveelheden veelsoortige bedrijfsdata en –datastromen. Anchormen zet Big Data uiteindelijk om in stuurinformatie en inzicht voor verbeterde bedrijfsvoering en winstgevendheid.

De combinatie van Anchormen’s Big Data-oplossingen op basis van MapR Hadoop, en Cisco’s gevalideerde Common Platform Architecture, vormt een uniek aanbod in de markt voor enterprise Big Data-oplossingen. Nu breidt Anchormen dit platform uit met Metadatamanagement oplossing van Waterline Data. Hiermee bieden ze grote, vaak internationaal opererende organisaties de mogelijkheid om efficiënter, slimmer, profijtelijker en concurrerender te werken met hun sterk groeiende hoeveelheden, veelsoortige data.

Metadatamanagement 
Een grote Big Data uitdaging voor veel organisaties is het bewaren en ontsluiten van data waarbij wordt voldaan aan compliance/ governance richtlijnen. Waterline Data richt zich juist hierop en helpt bij het automatisch indexeren/ inventariseren van data in het Hadoop Big Data platform. Hierdoor kan data veilig worden aangeboden aan gebruikers voor verkenning of analyse doeleinden. Data Scientist en Business Analysten hebben altijd de beschikking over betrouwbare data waarbij beveiliging van de data is gewaarborgd.

Veeleisende uitdagingen
Klanten zoeken de juiste en betrouwbare inzichten, naast de efficiënte en tijdige verwerking van de gegevens. De combinatie van Anchormen’s Enterprise Datahub oplossing en Waterline Data maakt dat mogelijk. Anchormen vult de onderliggende techniek aan met kennis en ervaring en de resultaatgerichte ‘Grow Live’ aanpak. In deze unieke aanpak wordt klein begonnen en via een gecontroleerde groei de totaaloplossing gerealiseerd zonder hoge voorinvesteringen.  Hierdoor wordt heel snel business waarde getoond in Big Data in nauwe samenwerking met veeleisende, soms zeer grote en uitgebreide klanten. Anchormen richt zich daarbij vooral op de drie deelgebieden: Data Integratie, Data Processing en Data Science.

Over Anchormen
Anchormen (Anchormen.nl) is een Nederlandse softwareleverancier met een eigen signatuur en een internationale ambitie. De basis wordt gevormd door solide technologische kennis op het gebied van de integratie en efficiënte verwerking van gegevens en kennis. Anchormen weet hoe organisaties daarvan kunnen profiteren en maakt die voordelen snel tastbaar. Opdrachtgevers verlagen hun kosten aanzienlijk en zien het contact met hun klanten verbeteren. Die praktische aanpak maakt Anchormen succesvol.

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Anchormen BV                                                     
Rutger Wetzels, managing partner                         
020 - 773 1972                                                      
r.wetzels@anchormen.nl
www.anchormen.nl

Waterline Data
201 San Antonio Circle, Suite 260
Mountain View CA 94040
www.waterlinedata.com