Verregaande samenwerking tussen Meander en Zetacom

Zorginstelling Meander brengt alle zorgtoepassingen onder bij system integrator Zetacom

Zoetermeer. Zorginstelling Meander brengt per 1 januari 2015 service, beheer en installatie van alle zorgtoepassingen onder bij system integrator Zetacom. De overeenkomst is van toepassing op vrijwel alle locaties van de Limburgse zorginstelling en behelst onder andere telefonie, verpleegoproep, wifi, personenalarmering en locatiebepaling. Meander kan zich hierdoor concentreren op zijn kernactiviteiten, terwijl Zetacom zorgdraagt voor service, beheer en installatie van de zorgtoepassingen.

Tot nu toe lag het beheer bij Meander zelf, alsmede diverse toeleveranciers. Bij de zorginstelling ontstond de behoefte om het bij één partij onder te brengen. Na een intensief aanbestedingstraject is hierbij Zetacom gekozen. Zetacom zal niet alleen zorgdragen voor de systemen die het zelf levert, maar ook voor de installaties van andere leveranciers. Voor zowel Meander als de leveranciers vormt Zetacom het eerste aanspreekpunt. Op deze manier kan Meander zich volledig focussen op het bieden van goede zorg.

Dick Dompeling, directeur Zetacom: ‘Voor ons is deze opdracht een bevestiging van het vertrouwen van Meander. Het bewijst de hechte relatie tussen twee partijen. Het mooie is dat we niet alleen service verlenen en beheerwerkzaamheden verrichten, maar dat we ook als partner worden betrokken om te praten over de toekomstige invulling rond zorgcommunicatie bij Meander. Daar zijn we erg trots op.’

Over Zetacom
Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom levert innovatieve communicatie oplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, zorg alarmeringssystemen, Voice over WLAN, locatiebepalingssystemen, mobiele telefonie en unified communications. Met 140 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdvestiging), Bleiswijk (logistiek) en ’s- Hertogenbosch (trainingcenter). Tot de opdrachtgevers behoren onder andere vele ziekenhuizen en zorginstellingen. Speciaal voor deze doelgroep is het Zetacom Zorgconcept ontwikkeld. Inmiddels koos 25% van de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen voor een oplossing of de service van Zetacom. Kijk voor meer informatie op www.zetacom.nl.

Over MeanderGroep
Meander is de meest veelzijdige zorgaanbieder in  de regio Parkstad. De belangrijkste doelstelling van Meander is om klanten, ondanks beperkingen door ziekte of handicap in staat te stellen hun eigen leven te leiden. Meander levert 24 uur per dag diensten bij mensen thuis of dichtbij huis. Voor de kleine groep waarvoor zelfstandig wonen niet meer haalbaar is, biedt Meander woonvoorzieningen aan  waar mogelijk kleinschalig en per wijk opgezet. Kijk voor meer informatie op www.meandergroep.com.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Zetacom BV, Barbara Bubberman (Medewerker Marketing), 088-938 2245 of b.bubberman@zetacom.nl.