Interoute met hulp van nieuwe investeerders op overnamepad

Nieuw bestuur wil acquisitie versnellen en Interoute naar een omzet van 1 miljard euro brengen

Amsterdam, 30 maart 2015Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, maakt bekend dat investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners met minderheidsaandeelhouder Emirates International Telecommunications (EIT) een overeenkomst hebben gesloten voor een aandeel van 30 procent in Interoute. De verwachting is dat de transactie eind april 2015 afgerond zal zijn. Met de nieuwe investeerders voorziet Interoute meer acquisities te kunnen doen en haar positie in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in heel Europa te versterken.

Interoute is al sinds 2002 bezig met de bouw, het beheer en de uitbreiding van het grootste cloudplatform in Europa. Het omvat nu ruim 67.000 kilometer aan glasvezelkabel, 12 datacenters en 31 colocatiecenters die gekoppeld zijn met 195 externe datacenters. Bij Interoute werken wereldwijd 1.450 mensen.

Gareth Williams, CEO bij Interoute, zegt: “Interoute verwacht in de komende vijf jaar haar omzet meer dan te verdubbelen dankzij de grote vraag naar onze enterprise netwerkcloudservices. Door middel van overnames willen we nieuwe markten aanboren, nieuwe diensten en functionaliteiten toevoegen en meer klanten onze diensten kunnen aanbieden. We zijn ontzettend blij met deze ambitieuze partners die volledig thuis zijn in de technologie en die ons helpen onze doelen te bereiken.”

Hugues Lepic, CEO van Aleph Capital: “Deze transactie is een goed voorbeeld van hoe Aleph Capital altijd op zoek is naar samenwerking met hoogwaardige managementteams en partners om waardevermeerdering te realiseren. Interoute is nu al Europees marktleider in glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuur, maar met onze ondersteuning liggen er nieuwe en uitdagende kansen voor het bedrijf. We verheugen ons op de nauwe samenwerking met het managementteam van Interoute en met de Sandoz Family Foundation om die kansen te benutten.”

Brian Cassidy, partner bij Crestview partners: “Gareth Williams en zijn team leiden Interoute op een fantastische manier en het bedrijf is klaar om volop te profiteren van de groeiende vraag naar bandbreedte en cloudservices. We zien mogelijkheden voor uitbreiding in de glasvezel- en cloudmarkten in Europa en Interoute moet daar zeker gebruik van maken.”

##

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het grootste platform voor clouddiensten van Europa, dat meer dan 67.000 kilometer glasvezel, 12 eigen Premium Hosting-datacentra, dertien Virtual Data Centers en 31 colocatiecentra en nog eens 195 geconnecteerde partnerdatacentra door geheel Europa heeft. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient grootzakelijke klanten en multinationals, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis vormt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: www.interoute.nl/. Volg ons op ook Twitter: @InterouteNL.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Jonker, telefoon: +31 (0)23 555 34 24, e-mail: interoute@yellow-communications.com