Tradedoubler neemt Adnologies over en maakt belofte waar

Aanvullende, data-driven advertentietechnologie ondersteunt nieuwe strategie

Tradedoubler versterkt zijn positie van Europees marktleider in performance marketing door de acquisitie van het zelfstandige, Duitse technologiebedrijf Adnologies. De overname van deze data-driven advertentiespecialist geeft Tradedoubler de beschikking over aanvullende technologie, en ligt geheel in lijn met de in november uitgezette nieuwe Tradedoubler-strategie van ´traffic, technologie en expertise´.

Adnologies´ producten en diensten beslaan een groot deel van het digitale landschap en omvatten een advertentieserver, demand side platform (DSP), een data management platform (DMP), data exchange, een supply-side platform (SSP), dynamic display en video tools.

Matthias Stadelmeyer, ceo van Tradedoubler zegt: ”Het productportfolio van Adnologies vult ons bestaande productportfolio uitstekend aan en dit is een volgende belangrijke stap in de uitbouw van onze recent aangekondigde strategie waarmee we toonaangevend zullen zijn in het slimmer realiseren van resultaat voor onze klanten dankzij traffic, technologie en expertise.”

Andreas Schwibbe, managing director van Adnologies zegt: ”Het is geweldig om bij te dragen aan de verwezenlijking van Tradedoubler´s ambitieuze nieuwe strategie. We hebben onze technologieën ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen slimme, goed onderbouwde strategische en tactische beslissingen te laten nemen in hun advertentiebeleid. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ons aanbod een perfecte combinatie vormt met Tradedoubler´s technologie, kennis en ervaring.”

De overname komt na een druk laatste kwartaal waarin Tradedoubler zijn nieuwe business intelligence-tool ADAPT introduceerde. ADAPT biedt digitale marketeers snelle toegang tot de op KPI´s gebaseerde data waaraan zij behoefte hebben om slimmere, zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

Parklane Capital, een internationaal adviesbureau in fusies en overnames dat is gevestigd in Hamburg, heeft Tradedoubler bijgestaan bij de het overnameproces.