Datum: (1358 dagen oud)
Bedrijf:

Google en VMware werken samen aan Enterprise Public Cloud

VMware biedt Google Cloud Platform Services aan op vCloud AirUtrecht, 29 januari 2015 - VMware kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn overeenkomst met Google waarbij ze bedrijven meer toegang geven tot publieke cloud-diensten via VMware vCloud Air. Als onderdeel van deze overeenkomst wordt het Google Cloud Platform nauw geïntegreerd met vCloud Air. Zakelijke klanten krijgen hierdoor toegang tot bepaalde cloud-diensten op VMware's hybride cloud-platform.

De eerste reeks van Google Cloud Platform-diensten die beschikbaar komen op vCloud Air zijn onder andere:
  • Google Cloud Storage - Google's gedistribueerde, laaggeprijsde object storage-service
  • Google BigQuery - Een real-time big data analytics-service die geschikt is voor het snel uitvoeren van ad-hoc business intelligence-query's binnen grote pools van data
  • Google Cloud Datastore - schema-less, document-based NoSQL database-service met automatische schaalbaarheid en volledige transactionele integriteit
  • Google Cloud DNS - Een wereldwijd gedistribueerde low-latency DNS-service

"Onze samenwerking biedt klanten een ongekende, hybride oplossing die de kracht en efficiëntie combineert van VMware’s virtualisatie en de hyperscale van Google Cloud Platform", zegt Murali Sitaram, managing director, Global Partner Strategy & Alliances, Google. "Als gevolg van deze overeenkomst zijn zakelijke klanten in staat hun VMware cloud-omgevingen te combineren met de beveiliging, schaalbaarheid en prijs-prestatieverhouding van Google's publieke cloud. Deze is gebouwd op dezelfde infrastructuur die Google in staat stelt om miljarden zoekresultaten binnen milliseconden uit te voeren."

Bestaande VMware vCloud Air-klanten zullen naar verwachting later dit jaar toegang hebben tot de nieuwe diensten, op grond van hun huidige service-contract en bestaande netwerk-interconnect. Ze betalen alleen voor de Google Cloud Platform-diensten die ze consumeren. De twee bedrijven kondigen ook aan dat ze de mogelijkheden onderzoeken van uitgebreidere management-ondersteuning voor Google Cloud Platform binnen VMware's vRealize Cloud Management Suite.

-------------------

Over VMware
VMware levert oplossingen voor virtualisatie en cloud-infrastructuren waardoor bedrijven succesvol kunnen zijn in het cloud-tijdperk. Klanten zetten VMware in om de manier te transformeren waarop ze IT bouwen, leveren en consumeren, op evolutionaire wijze en gebaseerd op hun specifieke behoeften. VMware behaalde in 2014 een jaaromzet van 6,0 miljard dollar en heeft meer dan 500.000 klanten. VMware is gevestigd in Silicon Valley, met kantoren over de hele wereld en kan online worden gevonden op www.vmware.com/nl.

Meer informatie
VMware
Marcel Leenhouts
Telefoon: 030 284 95 00
E-mail: mleenhouts(at)vmware.com

Whizpr
Winnie Silvertand/Renée Rijken/Judith de Bock
Telefoon: 0317-410483
E-mail: vmware(at)whizpr.nl