Denit Hosting Solutions publiceert transparantierapport 2014

Amsterdam, 20 januari 2015 - Managed hostingprovider Denit uit Amsterdam heeft haar transparantierapport 2014 gepubliceerd. Als kwalitatieve hostingprovider, streeft Denit ernaar om klanten een onbelemmerde en veilige toegang tot  het internet te bieden en om klantgegevens en privacy maximaal te beschermen. Soms zijn we echter op bevel van opsporingsinstanties of de rechter verplicht de onbelemmerde toegang en de privacy van klanten te beperken.

Bekendmaken persoonsgegevens
Aangezien de hostingprovider vaak de enige partij is die weet welke persoon er achter een bepaald IP-adres of e-mailadres zit, krijgen we soms het verzoek van opsporingsinstanties, maar ook van burgers, om persoonsgegevens bekend te maken. Vaak wijzen we dergelijke verzoeken direct af. Denit is wettelijk verplicht de persoonsgegevens van haar klanten zorgvuldig te beheren en ze dus niet zomaar te delen met anderen. Bovendien stellen we ons, in verband met ons strenge privacybeleid, altijd zeer terughoudend op ten opzichte van derden die gegevens van ons vragen. Soms zijn we echter verplicht aan een verzoek mee te werken.

Notice and Takedown
Behalve vorderingen van opsporingsdiensten krijgt Denit ook verzoeken van burgers. In dat geval gaat het meestal om klachten over de inhoud van websites van één van onze klanten. Men verzoekt ons dan om de content te (laten) verwijderen of er wordt verzocht om NAW-gegevens van een klant.

De leden van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) hebben beleid ontwikkeld voor deze klachten. Denit is actief lid van de DHPA en onderschrijft en volgt het beleid rondom Notice and Takedown, zoals beschreven is op https://www.dhpa.nl/assets/documenten/164_GedragscodeNTD-NL.pdf.

Transparantie
We publiceren dit transparantierapport zodat u kunt controleren hoe vaak opsporingsinstanties en burgers van hun bevoegdheden gebruikmaken. Die openheid en transparantie vindt Denit belangrijk.

Download het rapport op: www.denit.nl/transparantierapport-2014

Over Denit Hosting Solutions
Denit is een hostingbedrijf uit Amsterdam, opgericht in 1999. Denit is gespecialiseerd in maatwerk hostingoplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een  compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Met ruim 30 getalenteerde  medewerkers bedient Denit een groot aantal MKB- en grootzakelijke klanten in vele sectoren. Denit maakt de vertaalslag tussen de technische mogelijkheden en de toepassing daarvan in uiterst betrouwbare, schaalbare en veilige oplossingen.

Denit beheert en exploiteert haar eigen netwerk en cloud infrastructuur. Alle hosting oplossingen zijn 100% Nederlands. De dienstverlening van Denit is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd. Denit is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) en is Enterprise Service Provider Partner van VMware.

Meer informatie: www.denit.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Edwin Cornelissens - ecornelissens@denit.nl

Denit Hosting Solutions
Kabelweg 21, 1014BA Amsterdam 
www.denit.nl