Datum: (1317 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Nederlandse transportsector groeit: omzetcijfers stijgen voor vijfde kwartaal op rij

Vraag naar valutadiensten in transportsector neemt toeAmsterdam, 8 december 2014 - De omzet van de totale Nederlandse transportsector is voor het vijfde kwartaal op rij gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag bekend zijn gemaakt. Ook in het derde kwartaal groeide de omzet met 2,5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Valutaspecialist Ebury ziet een stijging van de vraag naar diensten om valutarisico’s af te dekken in de groeiende transportsector.

Transportondernemers zijn optimistisch voor de komende periode. De Nederlandse economie groeide in het afgelopen kwartaal met ruim een procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was vooral te danken aan meer export, hogere investeringen en meer consumentenuitgaven. De omzettoename in de transportsector komt vooral voor rekening van de transportbedrijven over land en de post- en koeriersbedrijven. In beide branches steeg de omzet met ruim 4 procent, mede door een groei van de vervoerde volumes door het stijgend aantal consumenten dat online winkelt en meer uitgeeft. Het vervoer door de lucht maakte in hetzelfde kwartaal een pas op de plaats, terwijl het vervoer over water een krimp van 1 procent kende door overcapaciteit, waardoor het moeilijk is om een hogere prijs voor het vervoer van goederen te bedingen.

Mede door het groeiende aantal buitenlandse opdrachtgevers verwachten de ondernemers een verdere positieve ontwikkeling van het economisch klimaat voor hun bedrijf. Zo daalde het aantal faillissementen in de transportsector tot het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2011. “Wij zijn blij met de cijfers zoals deze nu zijn gepubliceerd. De transportsector is voor Ebury een belangrijke branche die ook steeds internationaler wordt. Het is een bevestiging van een groeitrend die wij al een aantal maanden zien door de vele gesprekken met onze relaties in de Nederlandse transportsector” zegt Rob Adrichem, country manager van Ebury Nederland. “Er is binnen deze sector een groeiende vraag naar buitenlandse valuta’s en oplossingen voor koersrisico."

Lees hier het volledige rapport van het CBS.