Toshiba doorbreekt SSD-barrière

Eerste betaalbare notebooks met supersonische Solid State DrivesBreda, 26 november 2014
Toshiba Information Systems Benelux brengt als eerste leverancier betaalbare notebooks voorzien van Solid State Drives (SSD’s) op de markt. Dit type geheugenschijven biedt weliswaar vele voordelen ten opzichte van traditionele Hard Disk Drives (HDD’s), maar kende altijd bezwaar: de hoge prijs per gigabyte. Vandaar dat ze tot nu toe vooral in high-end notebooks, zoals Ultrabooks, werden ingebouwd. Toshiba doorbreekt deze barrière nu door dit soort schijven te integreren in (onder andere) de entertainmentnotebooks uit de kostenefficiënte Satellite L50-serie.

SSD-schijven zijn in vergelijking met HDD-schijven in tal van opzichten superieur. Om te beginnen zijn ze tot vier keer sneller. Zo hebben ze een ultrakorte opstarttijd en een ultrahoge lees- en schrijfsnelheid. En omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, zoals een roterende schijf of trillende lees- en schijfkoppen, zijn ze ook een stuk betrouwbaarder en robuuster, dus minder gevoelig voor schokken en vibraties. Om dezelfde reden zijn ze superstil en produceren ze minder warmte, waardoor de notebooks koeler blijven. Verder gebruiken ze aanzienlijk minder stroom, zodat de batterij veel langer meegaat, en zijn ze beduidend lichter. Al deze voordelen brengt Toshiba nu binnen bereik van iedere consument.

“Wij zijn als eerste notebookleverancier in staat betaalbare notebooks met SSD-schijven op de markt te brengen doordat we alle componenten van deze schijven in eigen huis ontwikkelen en produceren,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Als uitvinder van het flashgeheugen en wereldwijd innovatief leider als het gaat om SSD-schijven op basis van de geavanceerde NAND Flash-technologie kunnen wij onze klanten SSD-notebooks aanbieden tegen een prijs-kwaliteitverhouding die tot voor kort ondenkbaar was.”

Beschikbaarheid en prijzen
De eerste Toshiba-notebooks met SSD-schijf, uit de Satellite L50-serie, zijn per direct leverbaar. Prijzen: vanaf 499 euro, inclusief BTW.

Over Toshiba
Toshiba Corporation, een Fortune Global 500-bedrijf, levert toonaangevende oplossingen in de vorm van geavanceerde elektronische en elektrische producten en systemen in vijf strategische businessdomeinen: Energy & Infrastructure, Community Solutions, Healthcare Systems & Services, Electronic Devices & Components en Lifestyle Products & Services. Op basis van het commitment van de Toshiba Group, ‘Committed to People, Committed to the Future’, bevordert Toshiba wereldwijd activiteiten die groei door creativiteit en innovatie helpen waarborgen en bijdragen bij aan de totstandkoming van een wereld waarin mensen overal onder veilige en comfortabele omstandigheden leven.

Toshiba, in 1875 opgericht in Tokio, is vandaag de dag de spil in een mondiaal netwerk van meer dan 590 bedrijven en 200.000 werknemers en een jaaromzet van ruim 6,5 biljoen yen (63 miljard US dollar).

Toshiba Information Systems Benelux maakt deel uit van Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland, een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokio.

Meer informatie over Toshiba is te vinden op: www.toshiba.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, specificaties of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Daniëlle van der Starre-Kolijn
Tel. +31 (0)76 - 5438716
Danielle.van.der.starre@toshiba.nl

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 5656850
ankevdv@communicationforce.com