Datum: (1357 dagen oud)
Bedrijf:

Centric eerste IT-leverancier met TMS-koppeling TransFollow op ICT & LogistiekGouda, 28 oktober 2014 – Centric toont op ICT & Logistiek als eerste IT-leverancier een koppeling tussen een transportmanagementsysteem (TMS) en TransFollow, het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief. 
 
Door de integratie van Plan&Go TMS van Centric en TransFollow zijn logistieke dienstverleners in staat om te kiezen voor volledig papierloos transport. Centric demonstreert de koppeling op haar stand (03.A030) tijdens de vakbeurs op 29 en 30 oktober. 
 
Strategie 
De koppeling tussen het TMS en TransFollow maakt deel uit van de strategie van Centric om binnen de transportbranche te innoveren en zo de processen voor logistieke dienstverleners efficiënter te laten verlopen. Jan Timmerman, manager transport solutions bij Centric: “Wij ontwikkelen onze oplossingen vanuit de gedachte dat logistieke bedrijven efficiënter kunnen opereren door de uitwisseling van gegevens volledig te digitaliseren. Om die digitaliseringsslag een impuls te geven, ontwikkelen we nu samen met andere partijen standaarden op het gebied van berichtenuitwisseling. De koppeling met het TransFollow-platform sluit daar goed op aan.”

Langgekoesterde wens 
Vanuit Plan&Go TMS worden vrachtbrieven ingediend op het TransFollow-platform en voorzien van een uniek TransFollow-nummer. De digitale vrachtbrieven worden vervolgens via het TransFollow-platform verzonden naar de mobiele boordcomputer, pda of smartphone van de chauffeur. Bij ontvangst van de goederen vindt bij de ontvanger een elektronische verificatie plaats door een unieke uitwisseling tussen twee mobiele devices, het device van de chauffeur en dat van de ontvanger. Logistieke dienstverleners kunnen daardoor papierloos werken. Voor veel logistieke dienstverleners gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling, want papierloos werken biedt veel voordelen: het is veiliger, betrouwbaarder, juridisch beter geborgd en vooral efficiënter. Bedrijven die digitaal werken zijn bijvoorbeeld verlost van het handmatig verwerken van alle vrachtbrieven. 
 
Over TransFollow 
TransFollow is een nieuw platform dat de logistieke branche in staat stelt de vrachtbrief digitaal in te dienen, te verspreiden, te volgen en te ondertekenen. Deze nieuwe standaard voor vervoerders, verladers en geadresseerden bespaart geld, verlaagt de administratieve lastendruk en draagt bij aan een duurzamere logistieke keten. Het gebruik van TransFollow wordt vergemakkelijkt door de werking van mobiele applicaties. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, specialist op het gebied van transportdocumentatie en logistieke processen en is een initiatief van EVO en TLN.

Over Centric Supply Chain Solutions 
Centric Supply Chain Solutions voorziet retailers, logistieke dienstverleners, transporteurs, groothandels en uitgeverijen van moderne ICT-oplossingen. Centric biedt producten en diensten op het gebied van enterprise resource planning, instore automation, point-of-sale, supply chain management, fleetmanagement, transportmanagement, warehousemanagement, businessintelligence, business collaboration & integration, customer relationship management, e-business & e-commerce en mobility.

Voor meer informatie:
Centric
Laura de Vries
Communicatie
Telefoon: +31 182 34 50 00