Trend Micro en INTERPOL werken samen om cybercrime wereldwijd te bestrijden

Vianen, 30 september 2014 - Trend Micro, specialist in beveiligingssoftware, maakt bekend dat het een driejarige overeenkomst heeft gesloten met INTERPOL om de internationale politie-organisatie en zijn 190 lidstaten te ondersteunen met extra kennis, middelen en tactieken om cybercrime op wereldwijde schaal te verminderen.

Cybercrime onderzoeken, ontmoedigen en voorkomen
In de komende drie jaar zal Trend Micro zijn analyses van bedreigingsinformatie met INTERPOL delen via de Trend Micro Threat Intelligence-service. Het doel van dit initiatief is cybercriminaliteit te onderzoeken, te ontmoedigen en uiteindelijk te voorkomen. Bovendien dient de samenwerking ertoe de kloof in de informatie-uitwisseling tussen de publieke en de private sector te dichten.

Daarnaast zal Trend Micro INTERPOL helpen bij het opzetten van een trainingsprogramma rond cybercrime-onderzoek. Het programma is gericht op het verbeteren van de technieken en de vaardigheden van de deelnemende landen om meer onderzoeken uit te voeren. Om deze initiatieven te ondersteunen, zal een Trend Micro security-onderzoeker plaatsnemen op het INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore

Tools, trainingen en human resources
"We zijn er trots op INTERPOL te ondersteunen in hun belangrijke rol cybercriminaliteit in de hele wereld te bestrijden", aldus Eva Chen, CEO van Trend Micro. "Onze samenwerking met INTERPOL zal resulteren in tools, trainingen en human resources om de vaardigheden van hun team te verbeteren."

Ronald K. Noble, Secretaris Generaal van INTERPOL, over de samenwerking: “Als 's werelds grootste internationale politieorganisatie heeft INTERPOL de verantwoordelijkheid partnerschappen in alle sectoren te smeden om ervoor te zorgen dat onze lidstaten toegang hebben tot de tools en middelen die ze nodig hebben om onderzoekers te helpen misdrijven te voorkomen en op te lossen. Trend Micro’s steun voor het INTERPOL Global Complex voor Innovatie zal ons in staat stellen hun expertise te gebruiken bij de ondersteuning van elk van onze 190 lidstaten in hun inspanningen cyberdreigingen te bestrijden.”

Over INTERPOL
INTERPOL is 's werelds grootste internationale politieorganisatie, met 190 lidstaten. Zijn rol is politie wereldwijd in staat te stellen samen te werken om de wereld veiliger te maken. De high-tech infrastructuur van technische en operationele ondersteuning helpt te voldoen aan de groeiende uitdagingen van de bestrijding van criminaliteit in de 21e eeuw.

------------------

Over Trend Micro
Trend Micro Inc. is wereldwijde specialist op het gebied van beveiligingssoftware en zorgt voor een veilige uitwisseling van digitale informatie. De oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheden bieden een gelaagde content-beveiliging voor optimale bescherming van informatie op mobiele apparaten, endpoints, gateways, servers en in de cloud. Trend Micro zorgt voor slimme bescherming van informatie, met behulp van een innovatieve beveiligingstechnologie die eenvoudig te gebruiken en beheren is en past binnen een dynamische wereld. Alle oplossingen worden dan ook ondersteund door het Trend Micro Smart Protection Network. Deze cloud-based infrastructuur wordt ondersteund door meer dan 1.200 beveiligingsexperts over de hele wereld. Voor meer informatie: blog.trendmicro.nl en trendmicro.nl

Voor meer informatie
Trend Micro
Barry van Vliet
Tel:  0347 358 430
E-mail: barry_vanvliet(at)trendmicro.nl

Whizpr
Esther Baltes / Renée Rijken / Kees Verheij
Tel:  0317 410 483
E-mail: trendmicro(at)whizpr.nl