OTYS lanceert multi-platform Phoenix

Volgende stap in online recruitment gezet door OTYS

Veenendaal, 30 september 2014 – OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectiesoftware, heeft tijdens een event over (e-) recruitment en technologie in aanwezigheid van ruim vijfhonderd gasten het nieuwe multi-platform OTYS Phoenix geïntroduceerd. OTYS Phoenix is state-of-the-art recruitment software met een geheel vernieuwde gebruikersinterface. 

Het multi-platform Phoenix is volledig responsive en op elk device, pc (mac), tablet of smartphone, en in iedere browser te gebruiken. OTYS Phoenix omvat alle en verbeterde mogelijkheden van de OTYS-software en is uitgebreid met een aantal features die uniek zijn voor de recruitmentmarkt en het werk van de recruiter vereenvoudigen.

Vijf belangrijke nieuwe features van OTYS Phoenix zijn:
  • Write technologie: Een notitie op de iPad van bijvoorbeeld een interview of gespreksverslag wordt door middel van tekstherkenning omgezet in een uitgetypte tekst en als doorzoekbare tekst in een dossier geplaatst.
  • Jumio: Met deze nieuwe integratie is een identiteitscheck van een kandidaat mogelijk door enkel zijn paspoort voor de webcam te houden. Tevens kunnen de paspoortgegevens, zoals de vervaldatum, worden uitgelezen en automatisch in de database worden geplaatst. Deze feature is plaatsongebonden: de kandidaat kan inloggen op zijn eigen portaal, zodat de identiteitscheck waar dan ook kan plaatsvinden, inclusief gezichtsherkenning voor de verificatie van de persoon.
  • Chat: Gebruikers kunnen binnen Phoenix chatten met collega's, maar ook andere OTYS-gebruikers toegang geven tot hun chatlijst. Zo kan een recruiter bijvoorbeeld chatten met sitebezoekers en een zoekopdracht delen met de OTYS-community. Zo deelt hij niet de opdracht maar slechts de zoekquery. De gehele OTYS-community kan reageren met een kandidaat die voldoet aan de zoekquery.
  • Search door eigen database en externe cv-databases in één: Zoeken door mailbody's op trefwoord is mogelijk in OTYS Phoenix. Alle e-mails van alle gebruikers zijn geïndexeerd. Daarnaast kan de gebruiker op dezelfde manier naar kandidaten, vacatures, e-mails, et cetera zoeken. De zoekresultaten zijn eenvoudig te bookmarken, waardoor een favorietenlijst ontstaat. Bovendien is het mogelijk de dezelfde zoekopdracht niet alleen door de database te sturen, maar ook door alle bronnen waar de recruiter een abonnement op heeft, bijvoorbeeld LinkedIn en Jobbird. Zo wordt het zoekresultaat eenvoudig verrijkt en kan de gevonden kandidaat met één druk op de knop in de database worden geplaatst.
  • Realtime dashboard met rapportages: De portlets die zelf te selecteren en te slepen zijn, zorgen voor een user customized dashboard waarbij de gebruiker in één oogopslag kan zien wat hij belangrijk vindt. Alle modules - en daarmee de portlets - hebben herkenbare kleuren. Voor rapportages kan de gebruiker KPI-portlets maken die de stuurcijfers tonen.
Look & feel
OTYS Phoenix werkt met een aantal "skins"; combinaties van kleurstellingen en achtergronden. In het deel "profiel" van het instellingenscherm kan de gebruiker een eigen thema uitkiezen of een eigen skin laten ontwikkelen door OTYS, zodat de eigen look & feel wordt meegeven.

Jorrit Blok, CEO van OTYS: ‘Met OTYS Phoenix maken we een grote stap naar nog meer gebruikersgemak voor de recruiter. OTYS automatiseert alle recruitment processen, op een manier die de recruiter niet alleen in zijn waarde laat, maar die hem helpt zijn waarde te vergroten. Het Phoenix-platform maakt het bovendien mogelijk om sneller te ontwikkelen en innoveren.’

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS ontwikkelt en levert recruitmenttechnologie voor HR en corporate recruiters, arbeidsintermediairs en jobboards. De organisatie staat bekend als de voorloper in ontwikkelingen, trends en technologie. Zo was OTYS de eerste met de introductie van recruitment apps, Linkedin-koppelingen. OTYS automatiseert alle recruitmentprocessen en levert software en websites gericht op alle processen die met in-, door- en uitstroom van mensen te maken hebben. Dat vertaalt zich in specialistische oplossingen voor werving en selectie, detachering, corporate HRM en vacature banken. OTYS heeft meer dan 1.000 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. Het bedrijf is in de afgelopen jaren onder andere opgenomen in de EBA, Deloitte Technology Fast50, Deloite Emea Technology Fast500 en de FD Gazellen. Voor meer informatie: www.otys.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
OTYS Recruiting Technology
Simone Wismans
T: 31 (0)6 21511664
E: simone.wismans@otys.nl

L&DJ PR
Margreet Poolman
T: 020-4210565
E: margreet@l-dj.nl

Dit persbericht is ook online te vinden.