Het Keurmerk Zeker-OnLine uitreiking op 26 september

Breukelen, 17 september 2014 – Stichting Zeker-OnLine, reikt op 26 september 2014 de eerste Zeker-OnLine-keurmerken uit aan leveranciers van online administratieve diensten. Peter Veld, Directeur-Generaal van de Belastingdienst, overhandigt de keurmerken aan een aantal leveranciers van online boekhoudpakketten. Deze feestelijke gelegenheid vindt plaats bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in Amsterdam.

Het keurmerk en de Stichting Zeker-OnLine zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van accountants, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, de Belastingdienst en een aantal leveranciers van online boekhoudpakketten. Het doel is de ondernemer meer zekerheid te bieden over de veiligheid en betrouwbaarheid van online boekhoudpakketten in de cloud. Ook andere belanghebbenden, zoals accountants en administratiekantoren, de Belastingdienst en banken, hebben baat bij meer zekerheid. Gezien het recente incident met iCloud is zekerheid voor bedrijfgevoelige informatie als boekhoudgegevens in de cloud cruciaal.

Het Keurmerk beoogt dus de continuïteit van de dienstverlening in de cloud en security te kunnen garanderen. De keurmerkeisen bestrijken een breed terrein zoals veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten als privacy en continuïteit.

Leveranciers van online administratieve diensten, Asperion, Reeleezee en Twinfield, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om aan te tonen dat zij aan deze hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk Zeker-OnLine voldoen.

Deelnemer worden van het keurmerk?
Organisaties kunnen nog deelnemer worden van de stichting. De aanmelding hiervoor verloopt via www.zeker-online.nl.

Programma
14:30               Ontvangst – inloop met koffie

15:00               Welkom en introductie sprekers – Bert Tuinsma RA (voorzitter Stichting Zeker-OnLine)

15:10               Welkom – Anne-Marike van Arkel (algemeen directeur NBA)

15:15               Actualiteiten en de cloud – Jan Pasmooij RE RA RO (adviseur ICT en accountancy)

15:35               Toegevoegde waarde 3402 audits – Tom Vreeburg RE RA (lid Bestuur NOREA)

16:00               Keurmerk uitreiking – Peter Veld (directeur-generaal Belastingdienst) en Bert Tuinsma

16:30               Afsluiting – journalist Brenno de Winter

16.45               Borrel

Locatie
De uitreiking vindt plaats op vrijdag 26 september bij NBA, Antonio Vivaldistraat 2, 1083 HP Amsterdam

Aanmelding
Aanmelding voor deze uitreiking kan via de ECP website. Deelname is kosteloos.

Over Stichting Zeker-OnLine
In 2013 is de Stichting Zeker-OnLine opgericht met de deelnemers en een onafhankelijk bestuur en is het keurmerk Zeker-OnLine in het leven geroepen, het keurmerk voor online administratieve diensten. Het bestuur verleent de keurmerken nadat op basis van een externe onafhankelijk audit is vastgesteld dat de dienst voldoet aan het normenkader. Voor meer informatie, zie www.zeker-online.nl.

Over Reeleezee
De motor van de Nederlandse economie en werkgelegenheid is het mkb. De mkb-ondernemers en hun accountants- en administratiekantoren digitaliseren hun bedrijfsprocessen vanwege kostenvoordelen en voortschrijdende techniek. Reeleezee verschaft hen daarbij realtime zakelijk inzicht, zodat businessbeslissingen beter en sneller te nemen zijn, zij future proof zijn en zich kunnen concentreren op het uitbreiden van hun business. De producten en diensten van Reeleezee onderscheiden zich in smart gebruiksgemak waarbij de bedrijfsprocessen meegroeien met de behoefte van de gebruiker. Accountants- en administratiekantoren maken ook gebruik van de online diensten van Reeleezee voor snelle invoermogelijkheden, uitgebreide rapportages, overzichten van mutaties en andere zakelijke informatie om hun klanten beter te adviseren. Het innovatieve bedrijf werkt met solide en redundante datacentra in Europa, zodat alle data van klanten veilig in de cloud wordt bewaard en de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd. Reeleezee is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een toonaangevende rol in de accountancywereld. Het klantenportfolio van Reeleezee bestaat onder meer uit: Mazars, MTH Accountants & Adviseurs, Vanhier, Koeleman en HLB Van Daal & Partners. Reeleezee heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Breukelen en heeft ook kantoren in Turkije en India. Bij Reeleezee werken 55 medewerkers. Reeleezee is deelnemer van het Zeker-Online Keurmerk en zit momenteel in een periode van externe audit. Less effort, more business. Accountancy verandert, verander mee. Kijk voor meer informatie op www.reeleezee.nl of op accountants.reeleezee.nl.

Dit persbericht is ook online te vinden.

Meer informatie voor de pers:


Reeleezee
Roemer Mol
T 0346 258080
E RoemerMol@reeleezee.nl

L&DJ PR
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl