TIE Kinetix en ID interactive starten samenwerking op gebied van product information management (PIM)

TIE Kinetix N.V. (“TIE Kinetix”) kondigt een partnerovereenkomst met ID interactive B.V. (“ID interactive”) aan waarbij beide bedrijven elkaars product information management portfolio gaan aanbieden. De samenwerking combineert ID interactive’s ID connect oplossing met TIE Kinetix portfolio van Integratie oplossingen en GS1 DAS ervaring. De samenwerking beperkt zich niet tot Integratie oplossingen maar biedt kansen en mogelijkheden voor onze gemeenschappelijke klanten door TIE Kinetix’s Demand Generation, E-Commerce en Analytics & Optimization oplossingen en ervaring.

TIE Kinetix heeft een breed aanbod op het gebied van SaaS oplossingen voor business-to-business integratie die het uitwisselen van data tussen bedrijven automatiseert en zorgt voor enorme besparingen op het gebied van tijd en kosten.    

ID interactive is een leverancier van software oplossingen voor product management, e-commerce en (online) communicatie. ID interactive’s ID connect oplossing is een supply chain oplossing om effectief en efficient product management, koop- en verkoopprocessen te beheren.

Het uitwisselen van documentinformatie is van essentiële waarde voor de klanten van TIE Kinetix en ID interactive. Bedrijven die informatie uitwisselen met hun leveranciers en klanten moeten 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen rekenen op accurate product- en supply chain informatie om de dagelijkse operatie te kunnen uitvoeren.

De samenwerking zal direct de kwaliteit van de bestaande oplossingen voor onze klanten verbeteren. De Software-as-a-Service oplossing voor product information management zal standaardfunctionaliteit gaan bieden om productinformatie met de verschillende data pools die in de retail en logistieke sector worden gebruikt, zoals GS1 DAS en 1 SYNC, uit te wisselen en te beheren. Daarnaast zal ondersteuning om productinformatie via Demand Generation, E-Commerce, webshop-omgevingen en elke andere omgeving, te kunnen beheren één van de belangrijkste functionaliteiten worden van de oplossing.

Door samen te werken en onze oplossingen te verbinden, kunnen er nu en in de komende jaren vooruitstrevende product information management oplossingen worden aangeboden. Initiëel zal de samenwerking starten op de Nederlandse markt en later worden uitgebreid naar de wereldwijde markten van TIE Kinetix.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix zegt: “Product Information Management (PIM) is een enorm belangrijke bron van informatie voor onze klanten. Zondere actuele en correcte bronnen op het gebied van product- en voorraadinformatie is het uitwisselen van transporten en het beheren van een logistiek magazijn onmogelijk. Het optimaliseren van deze processen en de software oplossingen is dan ook erg belangrijk voor ons. Door samen te werken met ID interactive, kunnen wij onze oplossingen en diensten wereldwijd gaan aanbieden aan onze klanten. Het beheren van productinformatie wordt onder meer gebruiksvriendelijker voor onze klanten terwijl wij er geen enkele concessie wordt gedaan om de verplichte voorwaarden van de data-uitwisseling weg te nemen. Wij hebben het success van onze samenwerking al ervaren bij gemeenschappelijke klanten, waaronder Jan Linders.”

Max Schrevelius, eigenaar van ID interactive zegt: “Door onze krachten te bundelen met TIE Kinetix, is een krachtige Product Information Management (PIM) propositie mogelijk voor bestaande en nieuwe klanten van onze bedrijven. Als PIM software leverancier, biedt deze samenwerking ID interactive de mogelijkheid om de strategische plannen voor de ID connect PIM suite in de internationale markt uit te breiden door samen te werken met vertrouwde partners zoals TIE Kinetix.”

Voor vragen over deze samenwerking en oplossingen, neem dan contact op met Patrick van Boom, Chief Marketing Officer van TIE Kinetix via Patrick.vanBoom@TIEKinetix.com

About ID interactive
ID Interactive is een vooraanstaande leverancier van Product Information Management software (PIM) en OMNI channel software. De ID connect software stelt klanten in staat om alle product data centraal in PIM te managen en onderhouden. Hiermee wordt een single source of truth gecreëerd van all gerelateerde product data in een organisatie. De PIM software is beschikbaar in de cloud. ID connect is ontworpen voor gebruik in diverse industrieën en wordt gebruikt door zowel lokale als internationaal opererende klanten.

Over TIE Kinetix
TIE Kinetix hervormt de digitale handelsketen door het aanbieden van “Total Integrated E-Commerce” oplossingen. Deze oplossingen maximaliseren de omzet kansen door het minimaliseren van de energie en middelen die nodig zijn in het proces van online marketing, verkoop, levering en optimalisatie. Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door ruim 25 jaar ervaring en prestigieuze onderscheidingen. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten.

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf (NYSE Euronext: TIE) met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Australië.      

Voor meer informatie:

TIE Kinetix N.V.
Patrick van Boom
De Corridor 5d
3621 ZA Breukelen
Nederland

T:      +31-88-369-8000
E:       info@TIEKinetix.com
W:      www.TIEKinetix.com

Follow TIE Kinetix on Twitter: https://twitter.com/TIEKinetix 
Follow TIE Kinetix on LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/TIE-Kinetix
Follow TIE Kinetix on Facebook: https://www.facebook.com/TIEKinetix