Het Keurmerk Zeker-Online event op 3 september

AGENDABERICHT

Breukelen, 21 augustus 2014 – Woensdag 3 september vindt de eerste bijeenkomst ‘Het Keurmerk Zeker-Online’ plaats in Den Haag. Boekhouden in de cloud biedt steeds meer mogelijkheden voor zzp’ers en mkb’ers maar ook belanghebbenden zoals administratieve dienstverleners, banken en de Belastingdienst. Een betrouwbare administratie is voor ondernemers van belang om gefundeerde besluiten te kunnen nemen. Op dit moment is de waarde van de betrouwbaarheid van administreren in de cloud nog onvoldoende zichtbaar. Daarom is het Keurmerk Zeker-Online in het leven geroepen. Wilko Stronks, CEO van Reeleezee, is een van de keynote sprekers op het event en geeft de bezoekers zijn visie op het Keurmerk en accountancy in de cloud.

Het Keurmerk Zeker-Online is een initiatief van software leveranciers van online administratieve software, zoals Asperion, Ficsus, Reeleezee, Twinfield en Unit4, accountants, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en de Belastingdienst. Het Keurmerk beoogt primair de continuïteit van de dienstverlening in de cloud en security te kunnen garanderen. 
 
Bezoekers van de bijeenkomst worden ingelicht over de manier waarop het Keurmerk de betrouwbaarheid en veiligheid van administreren in de cloud zichtbaar maakt, welke veranderingen dit met zich meebrengt voor zzp’ers en mkb’ers en wat dit Keurmerk voor accountants kan betekenen.

‘Clouddiensten worden vaak gebruikt door verschillende partijen, bijvoorbeeld de ondernemer en óók zijn accountant. Beide zijn in dat geval afhankelijk van het goed, veilig en betrouwbaar werken van de dienst. Het is echter voor de ondernemer als voor de accountant erg moeilijk om te beoordelen met welke kwaliteit de cloud aanbieder zijn diensten levert en welke veiligheidsmaatregelen hij allemaal echt beheert. Het gaat al snel om honderden technische, maar ook juridische en organisatorische maatregelen, die niet alleen op papier maar ook in praktijk worden gebracht. Het Zeker-Online Keurmerk wordt alleen verstrekt als de cloud aanbieder is getoetst op al deze richtlijnen door een externe auditor en daarvoor een zogenaamde 3402-verklaring is verstrekt, ’ aldus Stronks. Naast Stronks zullen stakeholders vanuit het bankwezen, de Belastingdienst en de accountancy hun visie op het Zeker-Online Keurmerk delen.

Programma

13:30 uur       Inloop
14:00 uur       Ontvangst door dagvoorzitter Bert Tuinsma (Voorzitter Zeker-Online).

Aan het woord komen:
  • Michiel Steltman (Directeur DHPA) over de vraag: Hoe kijkt de hosting en cloud sector tegen het initiatief Zeker-OnLine aan en wat zien zij als risico’s?
  • Peter Kager (ICTRecht) over de juridische aspecten van een cloud: welke regels gelden er voor een Amerikaanse cloud en wat stelt Europa hier tegenover?
  • Theo Klarenbeek (de Belastingdienst) gaat dieper in op visie “Automatisch Goed”.
  • Wilko Stronks (Voorzitter Deelnemersraad Zeker-OnLine, CEO Reeleezee) vertelt waarom een softwareleverancier meewerkt aan de totstandkoming van dit normenkader.
  • Filip Zoeteweij (Voorzitter dagelijks bestuur Financiele Rapportages Cooperatief (FRC) namens de Rabobank) licht toe wat het Keurmerk voor de banken kan betekenen.
  • Dirk Ter Harmsel (Plaatsvervangend voorzitter NBA en voorzitter Nemacc) gaat in op de vraag hoe het Keurmerk de accountant kan helpen bij cloud computing.

17:00 uur       Afsluiting en netwerkborrel

Locatie
Het event vindt plaats op woensdag 3 september bij VNO-NCW, Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2509 AA in Den Haag.

Aanmelding
Aanmelding voor deze bijeenkomst kan via deze aanmeldlink. Deelname is kosteloos.

Over Reeleezee
De motor van de Nederlandse economie en werkgelegenheid is het mkb. De mkb-ondernemers en hun accountants- en administratiekantoren digitaliseren hun bedrijfsprocessen vanwege kostenvoordelen en voortschrijdende techniek. Reeleezee verschaft hen daarbij realtime zakelijk inzicht, zodat businessbeslissingen beter en sneller te nemen zijn, zij future proof zijn en zich kunnen concentreren op het uitbreiden van hun business. De producten en diensten van Reeleezee onderscheiden zich in smart gebruiksgemak waarbij de bedrijfsprocessen meegroeien met de behoefte van de gebruiker. Accountants- en administratiekantoren maken ook gebruik van de online diensten van Reeleezee voor snelle invoermogelijkheden, uitgebreide rapportages, overzichten van mutaties en andere zakelijke informatie om hun klanten beter te adviseren. Het innovatieve bedrijf werkt met solide en redundante datacentra in Europa, zodat alle data van klanten veilig in de cloud wordt bewaard en de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd. Reeleezee is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een toonaangevende rol in de accountancywereld. Het klantenportfolio van Reeleezee bestaat onder meer uit: Mazars, MTH Accountants & Adviseurs, Vanhier, Koeleman en HLB Van Daal & Partners. Reeleezee heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Breukelen en heeft ook kantoren in Turkije en India. Bij Reeleezee werken 55 medewerkers. Reeleezee is deelnemer van het Zeker-Online Keurmerk en zit momenteel in een periode van externe audit. Less effort, more business. Accountancy verandert, verander mee. Kijk voor meer informatie op www.reeleezee.nl of op accountants.reeleezee.nl. 

Dit persbericht is ook online te vinden.

Meer informatie voor de pers:


Reeleezee
Roemer Mol
T 0346 258080
E RoemerMol@reeleezee.nl

L&DJ PR
Margreet Poolman
T 020 2050422
E margreet@l-dj.nl